U bent hier

Research day

In samenwerking met de Werkgroep Wetenschappelijk Onderzoek  en Kom op tegen Kanker organiseert het Cédric Hèle instituut jaarlijks een 'Research Day in de psychosociale oncologie'.

We staan stil bij de kansen en de knelpunten van wetenschappelijk onderzoek binnen dit domein, telkens rond een ander thema. Via een aantal praktijkvoorbeelden in de oncologie belichten we de specifieke uitdagingen van onderzoek in de psychosociale oncologie. We voorzien ook steeds een netwerkmoment zodat onderzoekers in de psychosociale oncologie elkaar kunnen inspireren.

Ben jij onderzoeker binnen de psychosociale oncologie of sta je in het werkveld en wil je je verder ontwikkelen als onderzoeker? Heb je nood aan ontmoeting en uitwisseling van ervaringen met andere onderzoekers? Wil je je als onderzoeker verdiepen in dit domein of als student graag inspiratie opdoen? Wees dan welkom op onze jaarlijkse Research Day.

Research Day 2022 - 28 juni- thema: Patiëntenparticipatie

Het belooft een inspirerende bijeenkomst te worden rond het thema patientenparticiaptie aan onderzoek in de psychosociale oncologie. We gaan op zoek naar verschillende manier om patiënten te betrekken bij het stand komen van onderzoek in de psychosocile oncologie. We staan stil bij vragen zoals: hoe kan patiëntenparticipatie het onderzoek beter maken en hoe ga je aan de slag met dit thema alsook realistische verwachtingen tov patiëntenparticpatie. 

Verder laten we  een patiëntenorganisatie aan het woord en kijken we binnen bestaand onderzoek in de psychosociale oncologie hoe patiënten betrokken werden.

Het definitef programma kan je in de kalender vinden op deze website.

Research Day 2021 

Research Day 2020

Research Day 2019

Meer informatie: annelies.verachtert [at] cedric-heleinstituut.be.

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!