U bent hier

Research Day: Disseminatie

Datum: 
05/10/2023 - 09:00 tot 15:30
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Beleidsmedewerker, Coördinator, Datamanager, Diëtist, Docent, Ergotherapeut, Gezinswetenschapper, HR medewerker, Kinesist, Onderzoeker, Psycholoog, Seksuoloog, Sociaal werker, Student, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen

Het Cédric Hèle instituut organiseert in samenwerking met de werkgroep wetenschappelijk onderzoek en Kom op tegen Kanker de vijfde 'Research Day in de psychosociale oncologie' op donderdag 5 oktober in Mechelen.

Het belooft een inspirerende bijeenkomst te worden rond het thema disseminatie van onderzoek in de psychosociale oncologie. We staan stil bij hoe je met impact kan verspreiden en communiceren over je onderzoeksresultaten naar diverse doelgroepen. Hierbij belichten we drie domeinen: beleid, biomedische werkveld en brede publiek.  

Ben jij onderzoeker binnen de psychosociale oncologie of sta je in het werkveld en wil je je als onderzoeker verder ontwikkelen? Heb je interesse om als beginnend onderzoeker je te verdiepen in dit domein of ben je student en wil je inspiratie opdoen? Kom dan zeker naar deze jaarlijkse Research Day.

Prijs: 
35
Programma: 

 

9.00 u. Onthaal en inschrijving

 

9.30 – 9.45 u. Inleiding: disseminatie binnen psychosociaal onderzoek

 Annelies Van den Eynde (Kom op tegen Kanker)

9.45 - 10.30 u.  Disseminatie naar beleid

 Lore Abrahams (Kom op tegen Kanker)

 

10.30 - 11.00 u. Pauze

 

11.00 – 11.45 u.  Disseminatie naar biomedische werkveld

 prof. dr. Gabriëlle van Ramshorst (UZ Gent)

11.45 - 12.30 u.   Disseminatie naar brede publiek

 Marleen Finoulst (Cebam)

 

12.30 - 13.30 u. Lunch

 

13.30 - 15.30 u. Workshop ‘Presenteer je onderzoek met impact’

Hans Van de Water (The Floor is Yours)

In deze workshop leer je hoe je jouw onderzoek helder en aantrekkelijk kunt communiceren, op maat van je publiek. Wil je het beleid van het ziekenhuis overtuigen, collega-oncologen inspireren, of het gesprek aangaan met patiënten? Je krijgt praktische tips over hoe je telkens de juiste vertaalslag maakt. Maar ook hoe je zorgt voor sterke slides en hoe je een krachtige indruk maakt.

Trainer Hans Van de Water bespreekt tijdens de workshop graag enkele casussen van de deelnemers. Heb je recent nog een presentatie gegeven? Dan mag je de slides doorsturen naar hans [at] thefloorisyours.be (subject: Casus%20Research%20Day%20C%C3%A9dric%20H%C3%A8le%20instituut%20%7C%205%20oktober%202023) , met een korte uitleg over het doel van je presentatie, de doelgroep, en hoe de presentatie is verlopen. Hans behandelt de info vertrouwelijk en enkel voor deze workshop. Om grote bestanden te verzenden gebruik je best wetransfer.com

Betalingsinformatie: 

Gelieve 35 euro over te schrijven op de CHi-rekening: BE52 7785 9743 7809, met vermelding van jouw naam en voornaam en de mededeling 'Research Day 2023'.

Sprekers: 
Lore Abrahams
Lore Abrahams is beleidsmedewerker bij Kom op tegen Kanker. Hierbij zet zij de bril van de beleidsmakers op om enerzijds bevindingen vanuit Kom op tegen Kanker te vertalen naar beleidsniveau en anderzijds om de dialoog met beleidsmakers hierover aan te gaan. Met de doelstelling van Kom op tegen Kanker om kanker te vermijden, bestrijden en verzachten is deze vertaling en dialoog met het beleid essentieel om impactvolle structurele verbeteringen voor de kankerpatiënt te verwezenlijken.
Prof. dr. Gabriëlle van Ramshorst
Prof. dr. Gabrielle van Ramshorst is erkend chirurg sinds 2016 en werkt sinds 2019 bij de dienst Gastrointestinale Heelkunde in het UZ Gent. Tijdens haar fellowship - gefinancierd door het Koningin Wilhelminafonds – doorliep ze stages voor colorectale chirurgie, gynaecologische oncologie en urologische oncologie in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis/Nederlands Kanker Instituut, het Amsterdam UMC en het Royal Prince Alfred Hospital in Sydney, Australië. In 2019 werkte zij als chirurg in het Glasgow Royal Infirmary Hospital in Schotland tot ze in het UZ Gent aan de slag ging. Haar aandachtsgebieden zijn onder meer pelviene exenteraties, dikkedarm- en endeldarmkanker (lokaal uitgebreid, chirurgie bij herval en hoge heiligbeenverwijderingen), gynaecologische oncologie, en sarcomen (tumoren van de weke delen). Prof. Van Ramshorst richt haar wetenschappelijk onderzoek op klinische en translationele projecten; de behandeling en de beleving van patiënten staat hierbij centraal. Zij is associate editor bij Colorectal Disease, actief lid van verschillende internationale wetenschappelijke verenigingen en neemt regelmatig zitting in internationale richtlijncommissies.
Marleen Finoulst
Marleen Finoulst was huisarts, maar maakte al snel een carrièreswitch naar de media. Als arts-journalist schreef en schrijft ze in tal van publicaties voor artsen en breed publiek. Ze is auteur van een tiental boeken over gezondheid. In 2013 stond ze aan de wieg van de website Gezondheid-en-Wetenschap, waarvan ze tot op heden hoofdredacteur is. Daarnaast coördineert ze het kenniscentrum borstkanker voor de vzw Pink Ribbon, is ze medewerker van Knack, columnist van EOS en Het Belang van Limburg en auteur van de rubriek ‘Uit de pers gelicht’ in het Tijdschrift voor Geneeskunde en Gezondheidszorg. In 2014 won ze de SKEPP-prijs ‘de Zesde Vijs’ voor haar kritische berichtgeving over gezondheid.
Hans Van de Water
Hans Van de Water, oprichter van The Floor is Yours, is wetenschapscommunicator en auteur van o.a. ‘The floor is yours: leren presenteren van brainstorm tot applaus’. Hij trainde al duizenden onderzoekers en professionals, van Finland tot Italië, en van Mexico tot Zuid-Afrika. Hans is ook de bezieler van de Wetenschapsbattle, waar wetenschappers hun onderzoek aan lagereschoolkinderen presenteren. Meer info: thefloorisyours.be.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!