U bent hier

CHi-congres

CHi organiseert jaarlijks een congres rond een relevant topic in het vakgebied van de psychosociale oncologie. We laten hiervoor experten uit binnen- en buitenland aan het woord, maken bestaand wetenschappelijk onderzoek bekend en stellen onderzoeksresultaten voor aan het klinische werkveld. Dit is mogelijk dankzij de financiële steun van het Kankerplan en Kom op tegen Kanker.

Congres 2023: De naasten nabij

Het congres 2023 zal doorgaan op vrijdag 17 november in Mechelen. 

Programma en meer informatie

Kanker raakt mensen diep. De patiënt natuurlijk. Maar ook de naasten: partner, ouders, kinderen, familie, goede vrienden … Van het ene op het andere moment kantelt ook hun leven, wordt mantelzorg een dagelijkse realiteit. Dat vraagt veel. Dat doet veel met hen. Het is dan ook belangrijk om als zorgverlener niet voorbij te gaan aan de naasten.

Tijdens het CHi-congres 'De naasten nabij' staan we - in boeiende lezingen en getuigenissen - stil bij de impact van kanker op het naaste netwerk van de patiënt. Hoe betrekken we hen bij het ziekteproces? Voelen ze zich gehoord? Hoe ondersteunen we hen in hun draagkracht? Naasten nabij zijn vraagt niet zozeer meer werk, soms alleen wat anders kijken. Want de allerkleinste dingen maken voor hen een hemelsbreed verschil. 

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!