U bent hier

Oncohulp Vlaanderen

Database psychologen, seksuologen, psychotherapeuten en diëtisten met ervaring met kanker

De website ‘Oncohulp Vlaanderen’ werd in het leven geroepen om tegemoet te komen aan de toenemende vraag om de zichtbaarheid van zorgverleners met ervaring met kanker te vergroten en er op die manier voor te zorgen dat mensen met kanker en hun familieleden sneller de gepaste begeleiding vinden.

Ook artsen, verpleegkundigen en paramedici zijn vaak op zoek naar psychologen, seksuologen, psychotherapeuten en/of diëtisten met specifieke ervaring in oncologie om hun patiënten gericht te kunnen doorverwijzen.

Om hier een antwoord op te bieden, heeft het Cédric Hèle instituut, in samenwerking met Kom op tegen Kanker, het initiatief genomen om ‘Oncohulp Vlaanderen’ op te richten. Deze database geeft een handig overzicht van psychologen, seksuologen, psychotherapeuten en diëtisten met ervaring in het begeleiden van mensen na een kankerdiagnose. Er werd bewust voor gekozen om een overzicht te maken van zorgverleners binnen de ziekenhuizen én in praktijken buiten het ziekenhuis.

Artsen en andere zorgverleners, maar ook patiënten en naasten, kunnen via de website www.oncohulp.be op zoek gaan naar de gepaste hulp in hun regio. 

Wilt u als zorgverlener opgenomen worden in deze database? Registreer u dan nu!

Kom op tegen Kanker maakte een filmpje om Oncohulp bekend te maken bij het bredere publiek. Ontdek het hier.

Posterpresentatie IPOS-congres (2021)

 
 
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!