U bent hier

Symposium PEV psycho-oncologie

Datum: 
27/03/2023 - 09:30 tot 16:00
Discipline: 
Arts, Psycholoog, Seksuoloog, Verpleegkundig specialist

De permanente vorming psycho-oncologie is een tweejarige universitaire opleiding voor psychologen, artsen en houders van een masterdiploma in de humane of gezondheidswetenschappen, die zich willen bekwamen in het werken met mensen met kanker. In 2023 start de nieuwe cyclus aan KULeuven.

Met dit symposium willen we geïnteresseerden in de nieuwe cyclus en ex-PEV-studenten samenbrengen. Voor de ene een kennismaking, voor de andere een reünie en bijscholing.

  • Ex-studenten van de permanente vorming kunnen in de voormiddag een masterclass rond gecompliceerde rouw volgen bij psycholoog Roland Rogiers. Hoe kunnen we dit herkennen? Hoe kunnen we dit samen met de patiënt in kaart brengen en welke interventies zijn er mogelijk?
  • Geïnteresseerden in de nieuwe cyclus kunnen kennismaken met de opleiding tijdens een infosessie. Naast praktische informatie is er ruimte voor vragen en uitwisseling met ex-studenten tijdens de lunch.

In de namiddag volgt 'De dag die komt', een boeiende voorstelling waarin zorg en theater samenkomen. Hoe neem je afscheid van een geliefde die je nog niet kan loslaten? Vanuit haar ervaring als verpleegkundige komt actrice Elise Bundervoet met een nieuwe theatermonoloog op de planken. Deze voorstelling staat ook open voor collega-zorgverleners. De inschrijvingen worden gelanceerd in de nieuwsbrief van december. 

Inschrijven is noodzakelijk. Klik hieronder op de link naar keuze:

Het symposium is gratis dankzij FOD Volksgezondheid.

 

Prijs: 
0
Programma: 
  • 09.30 - 12.30 u.: Masterclass gecompliceerde rouw 
    • 12.00 - 13.00 u.: Infosessie PEV psycho-oncologie 2023-2025
  • 13.00 - 14.00 u.: Broodjeslunch
  • 14.00 - 16.00 u.: Theatervoorstelling 'De dag die komt'
Betalingsinformatie: 

Dit symposium is gratis dankzij de steun van FOD Volksgezondheid.

Sprekers: 
Elise Bundervoet
Elise Bundervoet (°1970) is bij het grote publiek gekend als Roxanne uit Buiten De zone, Nicole in Urbain, Nancy in De luizenmoeder. Op de planken speelde ze in diverse gezelschappen, onder meer NTGent, Kollektief D&A, De Kopergieterij, Theater Antigone, Malpertuis. In 2000 maakte ze een carrière-switch en studeerde verpleegkunde. Tien jaar later start ze de combinatie van beide activiteiten. Peter Terrin (°1968) ontving in 2012 de AKO literatuurprijs voor Post Mortem. Met De bewaker (2009) en Monte Carlo (2014) stond hij op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs, zijn laatste romans, Patricia (2018) en Al het blauw (2021) werden bij verschijning alom lovend ontvangen. Werk van Peter Terrin is veelvuldig vertaald, onder meer in het Engels, Frans, Duits & Japans. Walter Janssens (°1966), regisseur bij o.a. Kommil Foo, Circus Ronaldo, Kapitein Winokio, Vernieuwd Gents Volkstoneel, Fractie van een seconde, Radio Cachot, enz. Kris Van Oudenhove (°1973), decor- en lichtontwerper voor onder meer Kommilfoo, 4Hoog, Kabinetk., Les Ballets C dela B, De Kopergietery, Zeeland Nazomer-festival, divers circus- en straattheater. Sander De Keere (°1992) musicoloog, radio presentator bij Klara & muzikant Ine Braeckman (°1995) studeerde modetechnologie, ontwerper
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!