U bent hier

Masterclass PEV psycho-oncologie

Datum: 
27/03/2023 - 09:30 tot 16:00
Discipline: 
Arts, Psycholoog, Verpleegkundig specialist

VOLZET Je mag je nog inschrijven, en komt zo automatisch op de wachtlijst. We nemen dan contact op als er plaats vrijkomt. Je kan je ook apart inschrijven voor de namiddag-voorstelling.

Ex-PEV-studenten van de permanente vorming psycho-oncologie kunnen een masterclass rond gecompliceerde rouw volgen bij psycholoog Roland Rogiers. Hoe kunnen we dit herkennen? Hoe kunnen we dit samen met de patiënt in kaart brengen en welke interventies zijn er mogelijk?

In de namiddag volgt 'De dag die komt', een boeiende voorstelling waarin zorg en theater samenkomen. Hoe neem je afscheid van een geliefde die je nog niet kan loslaten? Vanuit haar ervaring als verpleegkundige komt actrice Elise Bundervoet met een nieuwe theatermonoloog op de planken. Deze voorstelling mag ook gevolgd worden door collega-zorgverleners. 

De gratis broodjeslunch en theatervoorstelling gaan door in het Cultuurcentrum in Mechelen.

Deze opleidingsdag is gratis dankzij de steun van FOD Volksgezondheid. Inschrijven is noodzakelijk. 

Prijs: 
0
Programma: 
  • 09.30 - 12.30 u.: Masterclass gecompliceerde rouw 
  • 13.00 - 14.00 u.: Broodjeslunch
  • 14.00 - 16.00 u.: Theatervoorstelling 'De dag die komt'
Betalingsinformatie: 

Deze opleidingsdag is gratis dankzij de steun van FOD Volksgezondheid.

Sprekers: 
Roland Rogiers
Psycholoog
Roland is psycholoog en gedragstherapeut. Nu gepensioneerd, voorheen werkzaam als praktijkassistent aan de Vakgroep Huisartsgeneeskunde en Eerstelijnsgezondheidszorg te Gent en Centrum voor Angst- en Stemmingsstoornissen, afdeling Psychiatrie van het UZGent. Momenteel nog actief als supervisor en als lesgever in de opleiding Gedragstherapie van de KUL en UGent (ondermeer over het topic rouw). In het klinisch werk vooral ervaring met angst- en depressieve stoornissen, burnout en rouw. Bijzondere interesse voor piekeren als kwetsbaarheidsfactor voor psychiatrische problematiek.
Elise Bundervoet
Elise Bundervoet (°1970) is bij het grote publiek gekend als Roxanne uit Buiten De zone, Nicole in Urbain, Nancy in De luizenmoeder. Op de planken speelde ze in diverse gezelschappen, onder meer NTGent, Kollektief D&A, De Kopergieterij, Theater Antigone, Malpertuis. In 2000 maakte ze een carrière-switch en studeerde verpleegkunde. Tien jaar later start ze de combinatie van beide activiteiten. Peter Terrin (°1968) ontving in 2012 de AKO literatuurprijs voor Post Mortem. Met De bewaker (2009) en Monte Carlo (2014) stond hij op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs, zijn laatste romans, Patricia (2018) en Al het blauw (2021) werden bij verschijning alom lovend ontvangen. Werk van Peter Terrin is veelvuldig vertaald, onder meer in het Engels, Frans, Duits & Japans. Walter Janssens (°1966), regisseur bij o.a. Kommil Foo, Circus Ronaldo, Kapitein Winokio, Vernieuwd Gents Volkstoneel, Fractie van een seconde, Radio Cachot, enz. Kris Van Oudenhove (°1973), decor- en lichtontwerper voor onder meer Kommilfoo, 4Hoog, Kabinetk., Les Ballets C dela B, De Kopergietery, Zeeland Nazomer-festival, divers circus- en straattheater. Sander De Keere (°1992) musicoloog, radio presentator bij Klara & muzikant Ine Braeckman (°1995) studeerde modetechnologie, ontwerper
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!