U bent hier

Theatervoorstelling 'De dag die komt'

Datum: 
27/03/2023 - 14:00 tot 16:00
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Beleidsmedewerker, Coach, Coördinator, Datamanager, Diëtist, Docent, Ergotherapeut, Gezinswetenschapper, HR medewerker, Kinesist, Oncologisch voetverzorger, Onderzoeker, Pastoraal werker, Psycholoog, Schoonheidsspecialist, Seksuoloog, Sociaal werker, Student, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende, Vrijwilliger, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

Vanuit haar ervaring als verpleegkundige komt actrice Elise Bundervoet met een nieuwe theatermonoloog op de planken. Een boeiende voorstelling waarin zorg en theater samenkomen. Hoe neem je afscheid van een geliefde die je nog niet kan loslaten? 

Deze voorstelling wordt gratis aangeboden door het CHi, een namiddag voor alle zorgverleners om samen stil te staan bij een belangrijk thema binnen oncologie.

In 'De dag die komt' gebeurt het onvermijdelijke.
Een vrouw vertelt over haar leven, over haar geliefde.
Zij is op de plek waar ze nooit mocht zijn, hij is stervende en zij zal voor hem zorgen.
Een verhaal over loslaten, afscheid nemen, iemand die er nu nog is maar straks niet.
Een zoektocht naar waarheid, passionele liefde en verlangen.
Bovenal een verhaal over het onuitgesprokene.

"Je moet aandachtig luisteren naar je lichaam, zegt hij vaak. Die dag op weg naar de waterlelies, hoor ik mijn lichaam luid en duidelijk. Mijn lichaam schreeuwt. Ik voel me springlevend. Ik ruik en ik zie en ik hoor alles."
"Ik slaap in je bed. Alleen. In een van je pyjama's. Je geur zit nog in je kussensloop. 
Nog even. Ik kijk naar het licht en de schaduw die het nachtlampje op het plafond werpt en
zie wat jij elke avond, jaar na jaar hebt gezien wanneer je net voor het slapen denkt 
aan de dag die voorbij is, of aan de dag die komt."

PERS

Focus Knack: 

Regisseur Walter Janssens laat Bundervoet een 'dans van de zorg’ uitvoeren, in combinatie met haar monter spel en elegant gebruik van de ruimte levert dat een 'dans' op die intigrerend is om te zien én te horen.

Nieuwsblad:

De tekst die werd geschreven door AKO Literatuurprijs-winnaar Peter Terrin en bezit een sterke spanningsboog: wie is de man die daar ligt, hoe hebben hij en Bundervoets personage elkaar leren kennen? En hoeveel geheimen hebben man en vrouw voor elkaar?

De tekst zit vol zintuigelijke beschrijvingen, die je de waterlelies in het bos – dat een grote rol blijkt te spelen – bijna laat ruiken. Bundervoet heeft zich de tekst helemaal eigen gemaakt.

 

Tekst: Peter Terrin ; Spel: Elise Bundervoet ; Regie: Walter Janssens ; Scenografie: Kris Van Oudenhove ; Muziek: Sander De Keere

Foto’s Luk Monsaert 

 

Prijs: 
0
Betalingsinformatie: 

Deze voorstelling wordt gratis aangeboden dankzij de steun van FOD Volksgezondheid.

Sprekers: 
Elise Bundervoet
Elise Bundervoet (°1970) is bij het grote publiek gekend als Roxanne uit Buiten De zone, Nicole in Urbain, Nancy in De luizenmoeder. Op de planken speelde ze in diverse gezelschappen, onder meer NTGent, Kollektief D&A, De Kopergieterij, Theater Antigone, Malpertuis. In 2000 maakte ze een carrière-switch en studeerde verpleegkunde. Tien jaar later start ze de combinatie van beide activiteiten.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!