U bent hier

CHi-opleiding: Uitdagingen in de zorg voor ouderen met kanker: depressie en dementie

Datum: 
27/04/2023 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Arts, Kinesist, Psycholoog, Seksuoloog, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen

VOLZET Je mag je nog inschrijven, en komt zo automatisch op de wachtlijst. We nemen dan contact op als er plaats vrijkomt.

Kanker treft vooral ouderen. Nog meer dan andere patiënten zijn zij kwetsbaar. Ze hebben vaak verschillende aandoeningen tegelijk en hun netwerk is beperkt. Zorgverleners, zowel in ziekenhuizen, woonzorgcentra als de thuiszorg, staan voor de uitdagende taak om ouderen met kanker te omringen met de gepaste zorg.

In deze opleiding op 27/04 krijg je praktische en bruikbare handvatten in het omgaan met specifieke uitdagingen in de psychosociale zorg voor ouderen met kanker, zoals depressie en dementie. In het najaar (19/10) volgt een tweede opleidingsdag, waar de thema's suïcide en rouw aan bod komen. 

Je kan inschrijven voor de twee opleidingsdagen, of voor één van beide dagen. Meer informatie en inschrijven voor dag 2 (19/10).

Accreditatie voor artsen werd aangevraagd.

Prijs: 
0
Programma: 

9.30 - 12.30 u.: Depressie en psychofarmaca (spreker nog te bepalen)

13.30 - 16.30 u.: Dementie (Ellen De Roeck, psycholoog ZNA Hoge Beuken)

Het programma en de sprekers worden nog verder aangevuld.

Betalingsinformatie: 

Deze opleiding is gratis dankzij het Kankerplan.

Sprekers: 
Ellen De Roeck
Psycholoog
Ellen De Roeck werkt als psychologe bij ZNA Hoge Beuken. Daar neemt ze neuropsychologische tests af en begeleidt ze patiënten die een dementie hebben en hun mantelzorgers. Ellen behaalde in 2018 haar doctoraat in de psychologie en biomedische wetenschappen met als Titel “vroegtijdige opsporing van de ziekte van Alzheimer: Verbetering van neuropsychologische screening.” In navolging daarvan is Ellen nog als vrijwillig onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Antwerpen.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!