U bent hier

Online leerportaal CHi (ruimer aanbod)

Doelgroep:

Alle zorgverleners

Voor psycholgen zijn de betalende modules (uitgezonderd 'Zorgen voor jezelf') niet verdiepend genoeg. 

 

Inschrijven kan voor één of meerdere modules.

Je krijgt 1 maand toegang tot het leerportaal (en de module(s) waarvoor je inschreef) nadat wij je inschrijvingsgeld hebben ontvangen.

Je kan de e-module(s) verschillende keren bekijken op een door jou gekozen moment.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.  

 

Kostprijs:

€ 15 p.p. per module of € 40 p.p. voor 3 modules.

 

Betalingsinformatie:

Gelieve het correcte bedrag over te schrijven op rekeningnummer BE52 7785 9743 7809 op naam van Cédric Hèle instituut vzw met vermelding 'Leerportaal naam en voornaam'.

 

Schrijf in

Naast fysieke opleidingen bieden we ook online lesmodules aan via ons digitaal leerportaal. Het leerportaal bevat momenteel volgende modules (er komen regelmatig nieuwe modules bij):

  • Wat als het moeilijk gaat - omgaan met gevoelens van mensen met kanker en hun naasten
  • Zorgen voor jezelf
  • Wat is kanker – een inleiding tot de medische kant

Bij inschrijving voor een betalende module, krijg je automatisch ook toegang tot volgende gratis e-modules:

Een nabespreking of extra verdieping met een docent is eveneens mogelijk. ellen.daly [at] cedric-heleinstituut.be (subject: Online%20leerportaal) (Neem gerust contact op) om de mogelijkheden te bespreken.

Een korte omschrijving van elke module vind je hier:

Wat als het moeilijk gaat - omgaan met gevoelens van mensen met kanker en hun naasten

De impact van kanker is enorm. Op lichamelijk vlak natuurlijk, maar ook psychologisch en sociaal. In deze module kom je te weten hoe patiënten kunnen reageren op een kankerdiagnose en wat de impact is op zichzelf en hun naasten. Je krijgt als zorgverlener inzicht over welke emotionele reacties je kan verwachten en hoe je hiermee best kan omgaan. Er is ook een specifiek hoofdstuk toegewijd aan verlies en rouw.

Zorgen voor jezelf

Deze module heeft het doel om jou als zorgverlener handvaten te geven om te zorgen voor jezelf. Er wordt dieper ingegaan op de uitdagingen binnen de zorgverlening (zoals morele stress en emotionele belasting). Vervolgens wordt het begrip ‘stress’ besproken en wordt er toegelicht hoe je in het dagelijkse leven en specifiek op de werkvloer voor jezelf kan zorgen. Tot slot wordt er stilgestaan bij valkuilen binnen de hulpverlening (burn-out en compassion fatigue) en het belang van collegiale steun.

Wat is kanker – een inleiding tot de medische kant

Om als zorgverlener op de best mogelijke manier om te gaan met mensen met kanker, is het belangrijk inzicht te hebben in de medische aspecten van kanker. Deze module leert je wat kanker precies is en wat de behandelingen en mogelijke bijwerkingen zijn. Dat inzicht en die kennis bieden je houvast en zorgen ervoor dat jij je meer zelfzeker voelt in het ondersteunen van mensen met kanker.

Slechtnieuwsgesprek voor artsen - gratis

Als arts is het brengen van slecht nieuws een vaak voorkomend en belangrijk onderdeel van de gesprekken met patiënten en hun naasten. Hoe deel je dit nieuws mee? Hoe ga je om met de reactie en de emoties? Hoe informeer je de patiënt en rond je het gesprek af? Het CHi ontwikkelde samen met End-of-Life-Care Research Group een e-learning voor artsen om een slechtnieuwsgesprek op de best mogelijke manier aan te pakken. De drie modules worden gratis aangeboden en bestaan uit theorie, oefeningen en videomateriaal.

Zorg op maat voor AYA’s (Adolescents and Young Adults) - gratis

Als achtergrond voor de opleiding ‘Zorg op maat voor AYA’s’ werd een e-learning ontwikkeld waarin de basis voor AYA zorg beknopt voorgesteld wordt. Waarom zijn AYA’s een specifieke doelgroep? Welke medische en psychosociale aspecten zijn belangrijk? Welke thema’s kan je als zorgverlener aanbrengen en hoe ga je hier mee om?

'Onder 4 Ogen methode' - seksualiteit bespreekbaar maken - gratis

Het is niet altijd even eenvoudig als zorgverlener met je patiënt te praten over seksuele gezondheid. Daarom werkten we de module 'Onder 4 Ogen methode' uit. Deze gespreksmethodiek - ontwikkeld door Sensoa - reikt in 4 stappen een kapstok aan om een gesprek over seksuele gezondheid te starten, het thema verder te exploreren en een passend aanbod te doen. 


Een korte uitleg over het gebruik van het online leerportaal vind je in dit 'FAQ-document' terug. 

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!