U bent hier

Online leerportaal CHi (ruimer aanbod)

Inschrijven kan voor één of meerdere modules.

Je krijgt 1 maand toegang tot het leerportaal (en de module(s) waarvoor je inschreef).

Je kan de e-module(s) verschillende keren bekijken op een door jou gekozen moment.

Het ontvangen van een deelnameattest is mogelijk.

Kostprijs:

€ 15 p.p. per module of € 40 p.p. voor 3 modules.

Betalingsinformatie:

Gelieve het correcte bedrag over te schrijven op rekeningnummer BE52 7785 9743 7809 op naam van Cédric Hèle instituut vzw met vermelding 'Leerportaal naam en voornaam'.

Schrijf in

Een korte uitleg over het gebruik van het online leerportaal vind je in dit FAQ-document

Via ons digitaal leeportaal bieden we online lesmodules aan. Wil je hiervoor inschrijven? Kijk dan aan de linkerkant van deze pagina voor de praktische informatie.

Het leerportaal bevat momenteel volgende modules (er komen regelmatig nieuwe onderwerpen bij):

  • Wat is kanker – een basisinleiding tot de medische kant
  • Medische aspecten van kanker
  • Pijn bij en na kanker
  • Wat als het moeilijk gaat – omgaan met gevoelens van mensen met kanker en hun naasten
  • Zorgen voor jezelf

Een korte omschrijving van elke module vind je onderaan deze pagina terug.

Een nabespreking of extra verdieping met een docent is eveneens mogelijk. ellen.daly [at] cedric-heleinstituut.be (subject: Online%20leerportaal) (Neem gerust contact op) om de mogelijkheden te bespreken.

Accreditatie is mogelijk voor enkele modules. Meer informatie 

Bij inschrijving voor een betalende module, krijg je automatisch ook toegang tot volgende gratis e-modules:

Wat is kanker – een basisinleiding tot de medische kant

Kom je sporadisch met personen met kanker in contact? En wens je meer achtergrondkennis over deze ziekte? Deze module leert je wat kanker precies is en biedt je een overzicht van de behandelingen en mogelijke bijwerkingen. Dat inzicht en die kennis bieden je houvast en zorgen ervoor dat jij je meer zelfzeker voelt in het ondersteunen van mensen met kanker.

Doelgroep: deze module is bedoeld voor (niet medisch geschoolde) zorgverleners die sporadisch met personen met kanker in contact komen (bv. verzorgenden, zorgkundigen, logistiek medewerkers, jobcoaches …).

Duur: 30 min

Medische aspecten van kanker

Deze e-learning is opgedeeld in twee modules: 'basisinzichten kanker' en 'behandeling kanker'. In het eerste onderdeel wordt uitgebreid uitgelegd hoe kanker ontstaat en hoe de diagnosestelling verloopt. Het tweede onderdeel gaat dieper in op de verschillende behandelingsmogelijkheden en hun bijwerkingen.

Doelgroep: deze module is bedoeld voor (niet medisch geschoolde) zorgverleners die binnen oncologie werken (bv. psychologen, sociaal werkers, kinesisten …).

Duur: module 1: 45 min & module 2: 60 min (totaal: 105 min)

Pijn bij en na kanker

In deze module krijg je inzicht in welke mechanismen een rol spelen bij het ontstaan van (chronische) pijn en in het bijzonder bij kankergerelateerde pijn. Verder kom je meer te weten over de impact van pijn bij en na kanker en krijg je handvaten mee over hoe je patiënten hierin kan ondersteunen.

Doelgroep: deze module is bedoeld voor alle zorgverleners die binnen oncologie werken (bv. verpleegkundigen, psychologen, sociaal werkers, kinesisten …).

Duur: 90 min

Wat als het moeilijk gaat – omgaan met gevoelens van mensen met kanker en hun naasten

De impact van kanker is enorm. Op lichamelijk vlak natuurlijk, maar ook psychologisch en sociaal. In deze module kom je te weten hoe patiënten kunnen reageren op een kankerdiagnose en wat de impact is op zichzelf en hun naasten. Je krijgt als zorgverlener inzicht over welke emotionele reacties je kan verwachten en hoe je hiermee best kan omgaan. Er is ook een specifiek hoofdstuk over verlies en rouw.

Doelgroep: deze module is bedoeld voor alle zorgverleners. Voor psychologen is deze module niet verdiepend genoeg.

Duur: 45 min

Zorgen voor jezelf

Deze module heeft het doel om jou als zorgverleners handvaten te geven om te zorgen voor jezelf. Er wordt dieper ingegaan op de uitdagingen binnen de zorgverlening (zoals morele stress en emotionele belasting). Vervolgens wordt het begrip ‘stress’ besproken en wordt er toegelicht hoe je in het dagelijkse leven en specifiek op de werkvloer voor jezelf kan zorgen. Tot slot wordt er stilgestaan bij valkuilen binnen de hulpverlening (burn-out en compassion fatigue) en het belang van collegiale steun.

Doelgroep: deze module is bedoeld voor alle zorgverleners.

Duur: 45 min


Een korte uitleg over het gebruik van het online leerportaal vind je in dit 'FAQ-document' terug. 

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!