U bent hier

CHi-event: Welles of Mythes?

Datum: 
04/12/2020 - 10:00 tot 15:00
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Beleidsmedewerker, Coach, Coördinator, Diëtist, Ergotherapeut, Kinesist, Onderzoeker, Pastoraal werker, Psycholoog, Seksuoloog, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Vrijzinnig humanistisch consulent

We danken je voor je aanwezigheid op het CHi event: 'Welles of mythes?'

Meer dan 360 zorgverleners hebben het online CHi-event via livestream gevolgd op 4 december 2020. Mythes rond kanker en stress, voeding, erfelijkheid en palliatieve zorg werden ontsluierd dankzij boeiende sprekers

De lezingen kunnen hier opnieuw bekeken worden of door het aanklikken van de lezing in het onderstaande programma

We hopen dat deze online editie een inspirerend alternatief was en verwelkomen jullie graag volgend jaar opnieuw in Mechelen voor het CHi-congres 2021!

Prijs: 
0
Programma: 

10.00 - 10.05 u.         Verwelkoming

10.05 - 10.45 u.        Mythe: 'Als zorgverlener hou je best afstand zodat het lijden niet te dicht komt’

Dr. Edel Maex (UAntwerpen, ZNA)

11.45 - 11.10 u.       ‘Op weg naar een Mango-moment cultuur!

Prof. Kris Vanhaecht / dr. Eva Castro (Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid)

11.10 - 11.25 u.         Pauze

11.25 - 12.00 u.      Mythe: 'Wie positief is, heeft meer kans op genezing'

Nathalie Cardinaels (psychologenpraktijk De Meiboom)

12.00 - 13. 00 u.      Middagpauze

13.00 - 13.40 u.       Mythe: 'Voeding kan kanker genezen'

Prof. Dr. Elisabeth De Waele (UZ Brussel)

13.40 - 13.50 u.       Uitreiking prijs ‘Meest zorgzame collega 2020’   

Marc Michils (Kom Op tegen Kanker)

13. 50 - 14.20 u.      Mythe: 'Kanker zit in de familie’

Prof. Dr. Eric Legius (UZ Leuven)  

14.20 - 14.30 u.         Pauze

14.30 - 15.00 u.      Mythe: 'Er is geen hoop meer bij palliatieve patiënten'

Prof. Dr. Wim Distelmans (UZ Brussel)

15.00 u.                   Afsluiting door Prof. Dr. Wim Distelmans 

 

 
 
Betalingsinformatie: 

Gratis dankzij de middelen van het Kankerplan en Kom op tegen Kanker, inschrijven is verplicht.

 
 
Sprekers: 
Prof. dr. Edel Maex
Doctor
Arts
Psychiater Edel Maex is een van de grondleggers van Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) in België. Hij startte indertijd met een achtwekentraining gebaseerd op het stressreductieprogramma van Jon Kabat-Zinn. Edel Maex is verbonden aan het ziekenhuis ZNA Middelheim te Antwerpen. Hij schreef onder andere ‘Mindfulness – Leven in de maalstroom’, ‘Werken met mindfulness’, ‘Open mind – Anders kijken naar de werkelijkheid’ en ‘Dit is de plaats – Over zen, mindfulness en mededogen’.
dr. Eva Castro
Doctor
Gezinswetenschapper
Eva Castro is doctor in de sociale wetenschappen. In haar doctoraat over patiëntenparticipatie en persoonsgerichte zorg, ontwikkelde ze een manier om ervaringsdeskundigen in te schakelen in ziekenhuizen. Zij is verbonden aan het Leuvens Instituut voor Gezondheidsbeleid en coördineert het Mangomoment project.
Prof. Dr. Elisabeth De Waele
Doctor
Arts
Professor Elisabeth De Waele is arts intensieve geneeskunde aan het UZ Brussel. Als arts is ze gespecialiseerd in de nutritionele behandeling van kritiek zieke patiënten. Ze heeft onderzoek verricht naar de rol van voeding bij kanker.
Prof. Dr. Eric Legius
Doctor
Arts
Prof. dr. Eric Legius is hoofd van het Centrum voor Menselijke Genetica van het Universitair Ziekenhuis Leuven. Hij volgde een opleiding tot kinderarts en is sinds 1988 werkzaam op het gebied van de menselijke genetica. Zijn klinische activiteit heeft betrekking op familiale kankersyndromen, neurofibromatose en verwante toestanden en een brede waaier aan genetische aandoeningen.
Nathalie Cardinaels
Psycholoog
Nathalie Cardinaels is klinisch psychologe, gedragstherapeute, mindfulness- en heartfulnesstrainer. Nathalie bijna werkte bijna tien jaar als klinisch psychologe verbonden aan het multidisciplinair borstcentrum van een algemeen ziekenhuis. In het borstcentrum gaf zij gedurende zeven jaar mindfulness- en heartfulnesstrainingen, specifiek gericht op mensen met kanker (Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL). Momenteel is Nathalie werkzaam bij Premium Healthcare Interventions (PHI) waar ze o.a. werkt rond somatoforme klachten en de verbinding tussen lichaam en geest. Daarnaast runt ze de psychologenpraktijk De Meiboom.
Prof. Dr. Wim Distelmans
Doctor
Arts
Wim Distelmans is kankerspecialist en professor in de palliatieve geneeskunde aan de VUB. Hij pionierde in België voor de erkenning van palliatieve zorg en vocht voor het recht op euthanasie. Prof. dr. Distelmans stond als oprichter mee aan de wieg van de oprichting van de verschillende organisaties die deel uitmaken van het expertisecentrum Waardig Levenseinde w.e.m.m.e.l. Hij is o.a. voorzitter van het Forum Palliatieve Zorg, Omega en het Cédric Hèle Instituut, richtte met het UZ Brussel het eerste supportief dagcentrum TOPAZ en het consultatieteam ULteam op en bekleedt de Leerstoel ‘Waardig Levenseinde’ van deMens.nu aan de VUB. Hij is oprichter van LEIF en covoorzitter van de Federale Commissie Euthanasie. Hij is auteur van diverse buitenlandse en binnenlandse wetenschappelijke artikels.
Prof. dr. Kris Vanhaecht
Kris Vanhaecht is professor aan het Leuvens Instituut voor Gezondheidsbeleid, een onderdeel van de KU Leuven. Hij doceert kwaliteit en patiëntveiligheid in de gezondheidszorg en doet onderzoek naar onder andere management van zorgorganisaties, zorgpaden, second victims en persoonsgerichte zorg. Samen met zijn team en met de steun van Kom Op Tegen Kanker ontwikkelde en onderzocht hij het concept Mangomoment.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!