U bent hier

Werkgroep onco-psychologen: Cognitieve gevolgen van kanker

Datum: 
23/01/2017 - 09:30 tot 13:00
Discipline: 
Psycholoog
 
9u30 - 10u30:  ‘Cognitieve problemen na kanker in beeld brengen’ door Sabine Deprez, dienst radiologie UZ Leuven

Sabine licht een aantal onderzoeksmethodes toe die cognitieve problemen na kanker in beeld brengen.  We zoomen daarbij dieper in op de resultaten verkregen door neuroimaging.

10u30 - 13u: 'Bestaat er een revalidatie voor cognitieve klachten?' door Wim Schrauwen, psycholoog UZ Gent

Wim licht de resultaten uit zijn doctoraatsstudie toe.  Hij legt daarbij de focus op subjectieve klachten  (het ervaren van cognitieve vermindering) en hun relatie met andere subjectieve factoren zoals angst en depressie
 

Prijs: 
30
Betalingsinformatie: 

Over te maken op CHi-rekening BE52 7785 9743 7809 met vermelding van 'uw naam + WOP'

Sprekers: 
Wim Schrauwen
Psycholoog
Na 10 jaar op hematologie en Beenmergtransplantatie begon Wim Schrauwen in 1997 op Medische Oncologie en Palliatieve Zorg. Sedert 2010 doet hij onderzoek rond cognitieve stoornissen na borstkanker. Momenteel is hij diensthoofd Medische Psychologie van het UZ Gent.
Sabine Deprez
Doctor
Onderzoeker
Sabine Deprez behaalde haar doctoraat aan de KU Leuven in de Biomedische Wetenschappen, Cognitive and Molecular Neurosciences. De focus van haar onderzoek is het bestuderen van het neurale correlaat van cognitieve problemen die kunnen optreden na een behandeling voor kanker. Hierbij maakt ze gebruik van geavanceerde beeldvormingstechnieken in combinatie met neurocognitieve testen. Momenteel is ze tewerk gesteld als wetenschappelijk onderzoeker aan het department Beeldvorming en Pathologie van de KU Leuven.
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!