Vorming 'Seksualiteit en kanker'

12/09/2016 - 13:00 tot 16:00
Discipline: 
Andere, Arts, Assistent in de psychologie, Diëtist, Ergotherapeut, Kinesist, Oncologisch voetverzorger, Pastoraal werker, Psycholoog, Schoonheidsspecialist, Seksuoloog, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende, Vrijzinnig humanistisch consulent

Opleiding voor vrijwilligers van KOTK, Huis Erika Thijs.  Er zijn een aantal plaatsen voorzien voor professionals. Graag vooraf inschrijven:

simone.verbaken [at] komoptegenkanker.be

Of tel:  02 225 83 15

Locatie: 
Cultuurcentrum Hasselt - vergaderzaal 4
Kunstlaan 1
3500 Hasselt
België
50° 55' 36.4188" N, 5° 20' 48.8544" E
BE
Programma: 

Deze infosessie heeft tot doel om vrijwilligers en geïnteresseerde hulpverleners een inleiding te geven op de invloed van kanker op de seksualiteitsbeleving van patiënt en partner.  Op deze manier willen we bijdragen tot het meer bespreekbaar maken van het thema “Seksualiteit” binnen oncologie.

Sprekers: 
Bieke Maes is klinisch psychologe en werkt sinds 1996 als ziekenhuispsychologe en psychotherapeute in ZNA Jan Palfijn. Ze volgde een opleiding cliëntgerichte en experiëntiële therapie en opleidingen hypnotherapie, EMDR en Mindfulness. Als oncopsychologe is ze werkzaam op de diensten algemene oncologie, borstkliniek en palliatief support team. Bieke geeft binnen CHi tal van opleidingen rond communicatie, systeemgericht werken, supervisies, intervisies en praktijkbegeleidingen binnen de opleiding Psycho-Oncologie. Ze is tevens lid van de CHi RvB.
Bieke Maes
Psycholoog