Uitwisselingsmoment 'Zorgverlening betrokken bij werkhervatting voor kankerpatiënten'
U bent als professional (arts, verpleegkundige, paramedicus, psycholoog, sociaal werker, …) betrokken bij oncologische zorgverlening. Uw professionele aandacht gaat daarbij niet alleen naar medische aspecten maar ook naar het herstel van de levenskwaliteit van deze patiënten.
Het onderzoeksproject “practice based evidence” dat focust op betrokkenheid van onco-zorgverlening bij arbeidsgerichte noden van patiënten loopt in opdracht van het Kenniscentrum Arbeidsongeschiktheid van het RIZIV. U was misschien één van de meer dan 70 personen die meewerkten de diepteinterviews die werden uitgevoerd in kader van het Practice Based evidence project.
Het project nodigt u, uw medewerkers en uw collega’s daarom heel graag uit om deel te nemen aan een uitwisselingsmoment dat doorgaat op verschillende locaties (zie verder).
Het is de bedoeling om u op dat moment informatie te bieden over de rol en de werking van het Kenniscentrum Arbeidsongeschiktheid (RIZIV), de resultaten van het eerste deel van het PBE project te presenteren, maar vooral om uw visie over “best practice” in arbeidsgerichte zorgverlening voor beroepsactieve kankerpatiënten te leren kennen.
Daarom stelt het PBE project u hierbij het volgend gratis programma voor op 2 locaties op 2 verschillende data:
• 23/1/2020 Artevelde hogeschool, kantienberg 10 te 9000 Gent
• 16/1/2020 VAC (Vlaams Administratief centrum, Dirk Boutsgebouw), Diestse Poort te 3000 Leuven
U kan zich via mail uiterlijk tot 2 dagen voor de aanvang van het door u geprefereerde uitwisselingsmoment aanmelden via het volgende mailadres: info [at] act-desiron.be.
• 09.00 Onthaal
• 09.30 Welkom (Huget Désiron & To Simons, ACT-Desiron bvba)
• 09.35 Voorstelling van het Kenniscentrum Arbeidsongeschiktheid van het RIZIV: doelstelling, werking en onderzoeksresultaten m b t “kanker en werk” (Saskia Decuman, Kenniscentrum Arbeidsongeschiktheid RIZIV)
• 10.00 Presentatie van de resultaten van deel 1 (diepte-interviews) van het PBE onderzoek (Huget Désiron, ACT-Desiron bvba)
• 10.20 Focusgroep gesprek met als onderwerpen (deel 1):
o Wat dient vanuit zorg (idealiter) het aanbod te zijn gericht op behoud/herstel van werk voor beroepsactieve kankerpatiënten?
o Welke zorg/begeleiding wordt best door wie aangeboden?
• 11.00 pauze
• 11.15 Focusgroep gesprek met als onderwerpen (deel 2):
o Wat zijn de noden van de betrokkenen (patiënten en zorgverleners)?
o Welke belemmeringen hinderen u bij het realiseren van dergelijke zorg/begeleiding?
• 12.00 afronding
• 12.05: broodjeslunch en netwerkmoment
U kan zich via mail uiterlijk tot 2 dagen voor de aanvang van het door u geprefereerde uitwisselingsmoment aanmelden via het volgende mailadres: info [at] act-desiron.be