U bent hier

Studiedag 'Diversiteit en gezondheidsvaardigheden'

Datum: 
28/04/2017 - 09:00 tot 17:00

Heel wat mensen met een migratieachtergrond ondervinden problemen om een goede gezondheidszorg te krijgen. Ze hebben moeite om informatie over hun gezondheid te verkrijgen, begrijpen of toe te passen. Daarom organiseert Kom op tegen Kanker de studiedag 'Diversiteit en gezondheidsvaardigheden'.

 

Programma: 

Op vrijdag 28 april 2017 wordt de studiedag georganiseerd voor zorgverstrekkers zoals artsen, verpleegkundigen, sociaal werkers, psychologen ... In de voormiddag werpen verschillende sprekers hun licht op de impact van migratie op gezondheid. Wat zijn lage gezondheidsvaardigheden? Hoe speelt de opleiding verpleegkunde daarop in? En hoe geef je sociaal advies in de huiskamer? Onder meer Mina Cheeba (sociaal adviseur bij de Vereniging voor Ontwikkeling & Emancipatie van Moslims (VOEM)), Els De Ganck (OCMW Gent), dr. Maria van den Muijsenbergh (Pharos) en Wendy De Vaal (Thomas Morehogeschool) delen hun ervaringen.

In de namiddag komen gezondheidsvaardigheden in het ziekenhuis en in de thuiszorg aan bod, vindt een paneldiscussie plaats en demonstreert Leen Hasaert haar toolkit rond laagdrempelige communicatie.

 

Op zaterdag 29 april 2017 nodigt Kom op tegen Kanker huisartsen en specialisten een voormiddag uit voor inspirerende sessies rond:

- taal- en cultuurverschillen in de zorg (Hans Verrept)
- somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (dr. Stéphanie De Maesschalck, UZ Gent)

- gezondheidsvaardigheden, diversiteit en kankerzorg (dr. Ruud Van Rijswijck)

  ...*

Inschrijven kan vanaf maart op de site van Kom op tegen Kanker:

http://www.komoptegenkanker.be/studiedag-diversiteit-en-gezondheidsvaard...

 

*Het volledige programma komt online zodra het bevestigd is.

 

Andere opleidingsdagen: 
29/04/2017 - 09:00 tot 17:00
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!