U bent hier

Spoedcursus/webinar: collegiale steun en opvang tijdens Corona-crisis (The Human Link)

Datum: 
23/04/2020 - 09:30 tot 16:00

In deze tijden van Corona-crisis, is er nood aan een gepaste ondersteuning die organisaties kunnen bieden aan hun medewerkers, geen undershooting en ook geen overshooting. Hulpverleners en steunfiguren uit de organisatie hebben hierrond veel vragen: welke ondersteuning is hier aangepast aan de behoeften en welke handvatten kunnen we in deze periode van onzekerheid en angst aan onze medewerkers of onze collega’s aanreiken?

The Human Link wil de expertise die ze in de afgelopen jaren heeft opgebouwd rond stress, angst en crisisinterventie inzetten om steunfiguren vaardiger te maken om in hun eigen organisatie adequate steun te voorzien. Daarom organiseren we deze spoedcursus die wordt gegeven onder de vorm van een online webinar.

Het is een korte cursus “collegiale steun en opvang tijdens Corona-crisis” bestaande uit drie lessen. Elke les duurt 2. 30 uur. We werken met een groep van ongeveer 12 deelnemers.

Wat komt aan bod:

• Deel 1: 9.30 u – 12 u: inhoudelijke vorming van wat er in een collegiaal gesprek aan bod komt: peilen naar gevolgen, impact, voorkomen van secundaire traumatisering, nadruk op voorspelbaarheid, controle en sociale steun…

• Deel 2: 13 u – 15.30 u: vaardigheidstraining: erkenning geven, normaliseren en geruststellen, bevorderen van communicatie, uitspreken van verschil in beleving, versterken van samenhorigheid…

• Deel 3: Na een 14-tal dagen: terugkom moment online: op voorhand worden vragen van deelnemers via mail of link naar lesgever van The Human Link gestuurd. Op een halve dag worden de vragen beantwoord en wordt intervisie voorzien.

Voor wie is deze cursus bedoeld: psychologen, vertrouwenspersonen, leden van het opvang-en nazorgteam, HR’s... Iedereen die instaat voor de zorg naar collega’s in zijn organisatie is welkom om deze sessies bij te wonen.

Meer informatie

Prijs: 
150
Andere opleidingsdagen: 
24/04/2020 - 09:30
07/05/2020 - 09:30
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!