U bent hier

Sensibilisatiesessie 'de nieuwe mantelzorger'

Datum: 
11/02/2019 - 14:00 tot 16:00
Discipline: 
Assistent in de psychologie, Beleidsmedewerker, Coördinator, Docent, Gezinswetenschapper, Onderzoeker, Psycholoog, Seksuoloog, Sociaal werker, Student, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende/Zorgkundige, Vrijwilliger, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

In het kader van de “vermaatschappelijking van de zorg”, zal de samenwerking en de communicatie tussen professionele zorgverstrekkers en mantelzorgers alsmaar belangrijker worden.  Daarnaast is klantgerichtheid in de zorg ook een steeds belangrijker thema. Naast de cliënt wordt ook de mantelzorger meer en meer gezien als een “klant” die transparante zorg verlangt en die ook zelf keuzes maakt tussen zorgaanbieders.
De visie “de cliënt centraal – de mantelzorger functioneel (soms vanzelfsprekend)” wordt vandaag de dag herbekeken en de eigen noden, behoeften en verwachtingen van mantelzorgers van zorg- en dienstverlening komen centraler te staan. Verder blijkt dat mantelzorgers verschillende (veranderlijke) rollen opnemen die elk gepaard gaan met andere noden en behoeften mbt de zorg en vooral mbt de samenwerking en communicatie met de professionele zorgverstrekker.

Folder

Prijs: 
75
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!