U bent hier

Oncologie in perspectief - Iedere levensfase belicht'

Datum: 
11/06/2015 - 09:00 tot 17:00
Discipline: 
Vrijzinnig humanistisch consulent, Verpleegkundige algemeen, Verpleegkundig specialist, Sociaal werker, Seksuoloog, Diëtist, Assistent in de psychologie, Ergotherapeut, Psycholoog, Pastoraal werker, Kinesist, Andere

Het Antoni van Leeuwenhoek nodigt u van harte uit voor het 21ste verpleegkundig en paramedisch symposium 'Oncologie in perspectief - Iedere levensfase belicht'.

Kanker raakt ons allemaal; in iedere levensfase. Iedere levensfase wordt gekenmerkt door zijn eigen dilemma´s en vraagstukken. Zo speelt bij een jong volwassene die geconfronteerd wordt met kanker onderwerpen als kinderwens, carrière en toekomstbeeld een rol. Terwijl als er opgroeiende kinderen zijn, de zorgen gericht zijn op hun toekomst en hoe kanker daar invloed op heeft. De ouder wordende patiënt presenteert zich niet alleen met een tumor, maar wordt ook gekenmerkt door een grote co-morbiditeit. Kan de oudere patiënt complexe oncologische behandelingen wel aan? Welke preventieve interventies kunnen we ondernemen? Door innovaties binnen de oncologische zorg is steeds meer mogelijk op het gebied van behandelen. Maar waar ligt de grens?

Als professional komt u dagelijks deze dilemma´s en vraagstukken tegen. Iedere levensfase vraagt om een andere benadering en moet vanuit verschillende perspectieven worden belicht. Wat zijn de mogelijkheden die we als multidisciplinair team kunnen bieden?

Hoewel in het programma de kinderoncologie ontbreekt, belichten we dit jaar in een groot aanbod aan lezingen, sessies en workshops de diverse levensfasen. Daarnaast is er voldoende ruimte in het programma voor overige ontwikkelingen binnen de oncologie. Minstens zo belangrijk zijn onderwerpen als motiverende gespreksvoering ten behoeve van het slagen van behandelingen en communicatie rondom het nemen van een goede behandelbeslissing in de laatste levensfase. 

meer info

Prijs: 
170
Programma: 

U vindt hier het programmaoverzicht.

Betalingsinformatie: 

Het inschrijfgeld bedraagt € 170,-, indien u zich vóór 30 april 2015 inschrijft. Na deze datum bedraagt het inschrijfgeld € 180,-. Dit bedrag is inclusief koffie/thee, lunchbuffet, symposiumtas en een afscheidsdrankje. 

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!