U bent hier

NVPO Congres 'Samen sterk: de winst van samenwerking binnen de psychosociale oncologie'

Datum: 
20/03/2015 - 08:45
Discipline: 
Andere, Arts, Assistent in de psychologie, Beleidsmedewerker, Coördinator, Diëtist, Docent, Kinesist, Onderzoeker, Pastoraal werker, Psycholoog, Seksuoloog, Sociaal werker, Student, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende/Zorgkundige, Vrijzinnig humanistisch consulent

De NVPO (Nederlandse Vereniging Psychosociale Oncologie) organiseert ieder jaar in maart het NVPO-congres. Bezoekers worden op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zorg, onderzoek en beleid binnen de psychosociale oncologie. Het congres is multidisciplinair en gericht op onder andere psychologen, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers, (para)medici, verpleegkundigen, onderzoekers en beleidsmakers. Het programma bestaat uit een plenair ochtendprogramma waarin verschillende presentaties worden gehouden rondom het congresthema. Tijdens het middagprogramma kunnen bezoekers deelnemen aan een van de vele workshops of het wetenschappelijk middagsymposium.

Programma: 

In deze tijden van bezuinigingen, volgen veranderingen in wetgeving en organisatie van de zorg elkaar in hoog tempo op. Dit heeft de nodige gevolgen voor de psychosociale oncologische zorg (PSOZ). De uitdaging hierbij is er voor te zorgen dat elke patiënt de zorg krijgt die hij nodig heeft, waarbij tevens zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van een evidence based aanpak. Om dit te bereiken is samenwerking essentieel, zowel tussen primaire medische behandelaars en aanbieders van PSOZ, als tussen zorgverleners in de PSOZ  onderling.

Tijdens het NVPO-Congres 2015 belichten we vanuit diverse invalshoeken de belangrijkste veranderingen in de organisatie van zorg en nieuwe initiatieven op het gebied van samenwerking binnen de psychosociale oncologie.

De volgende sprekers hebben hun medewerking aan het ochtendprogramma toegezegd:
•Dr. Chantal Lammens, coördinator project ‘Naar betere psychosociale zorg voor mensen met kanker’ bij de NVPO over de visie ‘Psychosociale oncologische zorg op maat’ van het Landelijk Overleg Psychosociale Oncologie.
•Dr. Hans Knoop, klinisch psycholoog en associate professor bij het Nijmeegs Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid (NKCV, Radboudumc) over samenwerking tussen wetenschap en de klinische praktijk bij de implementatie van een psychologische interventie.
•Prof. dr. Henk van Weert, hoogleraar Huisartsgeneeskunde in het Academisch Medisch Centrum (AMC) over de samenwerking tussen huisarts en psychosociale zorgverleners.
•Trudy Kolman, projectleider Digitale Verwijsgids Oncologie (DVO) bij Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) over het faciliteren van samenwerking tussen behandelaars door de DVO.

Tijdens het middagprogramma kunt u deelnemen aan het wetenschappelijk middagsymposium of één van de workshops

Meer informatie vindt u op www.nvpo.nl/congres/ 

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!