U bent hier

NVPO Congres 'Richtlijnen in de psychosociale oncologie: van papier naar patiënt'

Datum: 
18/03/2016 - 10:00
Discipline: 
Andere, Arts, Assistent in de psychologie, Beleidsmedewerker, Coördinator, Datamanager, Diëtist, Docent, Ergotherapeut, Kinesist, Onderzoeker, Pastoraal werker, Psycholoog, Schoonheidsspecialist, Seksuoloog, Sociaal werker, Student, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende/Zorgkundige, Vrijzinnig humanistisch consulent

Op vrijdag 18 maart 2016 vindt het 22e NVPO-congres plaats in Utrecht. Tijdens een NVPO-congres worden bezoekers op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zorg, onderzoek en beleid binnen de psychosociale oncologie. Het congres is multidisciplinair en gericht op onder andere psychologen, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers, (para)medici, verpleegkundigen, onderzoekers en beleidsmakers. Dit jaar zal het congres in het thema staan van Richtlijnen. Ten tijde van het NVPO-congres 2016 zijn er een aantal Richtlijnen of Zorgstandaarden nieuw gepubliceerd (Zorgstandaard Kanker), in een vergevorderd stadium van ontwikkeling (richtlijn ‘Aanpassingsstoornis bij kanker’) en recent herzien (richtlijn ‘Detecteren behoefte psychosociale zorg’ en richtlijn ‘Oncologische revalidatie’).

Wat betekenen deze richtlijnen voor de psychosociale oncologie? Tijdens het congres zal samen met de deelnemers de samenhang, belangrijkste punten (wat moet u écht weten) en consequenties (wat betekent dit voor mijn werk?) van deze richtlijnen besproken worden met betrekking tot beleid, praktijk en onderzoek.

Programma: 

Het volledige programma vindt u hier.  

meer info en inschrijven op http://www.nvpo.nl/congres/

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!