U bent hier

NVPO congres 2023

Datum: 
17/03/2023 - 09:00 tot 17:00
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Beleidsmedewerker, Coach, Coördinator, Diëtist, Docent, Ergotherapeut, Gezinswetenschapper, Kinesist, Oncologisch voetverzorger, Onderzoeker, Pastoraal werker, Psycholoog, Schoonheidsspecialist, Seksuoloog, Sociaal werker, Student, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende/Zorgkundige, Vrijwilliger, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

De diagnose kanker treft niet alleen de patiënt, maar ook de partner, kinderen en familieleden. Na de diagnose of gedurende behandelingen hebben naasten hebben vaak het gevoel dat ze sterk moeten blijven om hun geliefde te kunnen steunen. Maar gevoelens van verdriet, angst of machteloosheid kunnen ook daarna nog de kop opsteken. Het blijft voor naasten vaak een enorme drempel om psychosociale hulp te zoeken.

Het 29ste congres staat daarom in het teken staan van ‘Kanker heb je samen: impact op en zorg voor naasten’. De uitdagingen rondom dit thema worden tijdens het congres door verschillende sprekers besproken en worden er praktische handvatten uitgereikt over hoe zorgprofessionals alert kunnen zijn op psychosociale problemen en hoe hier mee om te gaan.

Meer info

Organisator: 
NVPO
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!