U bent hier

Kankercongres 2021

Datum: 
27/11/2021 - 09:00 tot 13:00
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Beleidsmedewerker, Coach, Coördinator, Datamanager, Diëtist, Docent, Ergotherapeut, Gezinswetenschapper, HR medewerker, Kinesist, Oncologisch voetverzorger, Onderzoeker, Pastoraal werker, Psycholoog, Schoonheidsspecialist, Seksuoloog, Sociaal werker, Student, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende, Vrijwilliger, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

Experten brengen een kort maar helder overzicht van kankeronderzoek en -behandeling en antwoorden op al je vragen.

Experten brengen een kort en helder overzicht van de innovaties en een blik op de toekomst rond kankeronderzoek en behandeling. In de interactieve meet-the-expertsessies kan je terecht met al je vragen rond borstkanker, darmkanker, onderzoek & klinische studies, en innovaties in zorg voor de patiënt. In het afsluitend paneldebat worden relevante vragen besproken rond ethische aspecten van innovaties in onderzoek en zorg. Voor de artsen: accreditering voor Kankercongres 2021 werd toegekend in de rubriek Ethiek & Economie.

 

Iedereen is welkom!

De sprekers gebruiken géén vakjargon, maar geven duidelijke, informatieve presentaties die voor een breed doelpubliek bestemd zijn. Als patiënt, onderzoeker, arts (accreditering is voorzien), zorgverstrekker, student of sympathisant zal je alles kunnen volgen. Kankercongres is traditioneel een fysiek 1-dags event, maar wegens de coronacrisis opteren we dit jaar (net als vorig jaar) voor een korter online - en bovendien gratis - alternatief. Zo kan je in alle veiligheid ons congres meevolgen, waar je ook bent. Vooraf inschrijven is wel nodig – ontdek hieronder het programma en bestel je gratis tickets.

Prijs: 
0
Programma: 

Het programma op zaterdag 27 november start stipt om 9:00 met een korte introductie, gevolgd door een algemene sessie met 3 sprekers. Na een korte pauze gaan 2 parallelle meet-the-expertsessies van start, waar je telkens de keuze hebt tussen twee interactieve expertsessies. Ten slotte volgt na een korte pauze het afsluitende paneldebat gemodereerd door Ivan De Vadder. Einde van het congres is voorzien om 13:00. Voor de artsen: accreditering voor Kankercongres 2021 werd toegekend in de rubriek Ethiek & Economie.

Een uitgebreid overzicht vind je hier.

Documenten/presentaties/informatie: 
Organisator: 
Een initiatief van: 'Beautiful after Breast Cancer', 'Cancer Research Institute Ghent' en het Kankercentrum UZ Gent, Stop Darmkanker en het 'Centrum voor Oncologisch Onderzoek' (UA)
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!