U bent hier

Kanker en werk(hervatting)

Datum: 
14/09/2021 - 13:30
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Beleidsmedewerker, Coach, Coördinator, Docent, Ergotherapeut, Gezinswetenschapper, Onderzoeker, Pastoraal werker, Psycholoog, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

De Artevelde Academy wil de professionals uit de zorg zoveel mogelijk ondersteunen in hun dagelijkse praktijk. Daarvoor organiseren ze onder andere ondersteuningsgroepen waarin mensen samenkomen die voor een gelijkaardige uitdaging staan in hun praktijk.

Inhoud

In de ondersteuningsgroep ‘Kanker en werk(hervatting)’ willen ze samen op zoek gaan naar hoe het thema werk bij personen met een kankerdiagnose zo vroeg als mogelijk bespreekbaar kan worden gemaakt. Dit kan opgenomen worden door professionals werkzaam in het ziekenhuis op de dienst oncologie, maar ook door anderen in de eerstelijn. Wetenschappelijk onderzoek leert ons immers dat een goede voorbereiding van terugkeer naar werk een grotere kans tot een succesvolle werkhervatting betekent.*

Door uitwisseling van ervaringen en ideeën komen ze tot een reeks aanbevelingen die meteen toepasbaar zijn in de praktijk. De deelnemers gaan, tussen de verschillende bijeenkomsten, met de voorstellen aan de slag in hun eigen organisatie. De aanbevelingen worden op die manier bijgestuurd, verfijnd of uitgebreid. Na de reeks bijeenkomsten ga je naar je praktijk met een pakket vol aanbevelingen, activiteiten en voorstellen dat meteen toe te passen is in jouw organisatie.

De groep wordt gecoacht door Sylvie Deturck en Ann De Haese en bestaat uit een 8 tot 15-tal professionals uit het werkveld. De deelname aan deze ondersteuningsgroep is gratis.

Meer informatie

Prijs: 
0
Andere opleidingsdagen: 
05/10/2021 - 13:30
26/10/2021 - 13:30
17/11/2021 - 13:30
Organisator: 
Arteveldehogeschool
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!