U bent hier

Focus agressieve borstkanker

Datum: 
28/10/2021 - 19:00 tot 21:00

Elk jaar worden in België 11.000 vrouwen door borstkanker getroffen. Vandaag is borstkanker steeds beter te behandelen dankzij wetenschappelijke vooruitgang, maar 15 % van de vrouwen met borstkanker ontwikkelt een agressieve vorm van borstkanker, nl. triple negatieve borstkanker. Voor deze vorm van borstkanker zijn de therapeutische opties momenteel nog beperkt.

Bij Stichting tegen Kanker zijn we meer dan ooit overtuigd dat we het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek moeten steunen om beter inzicht te krijgen in de mechanismen van kanker en zo het pad te effenen voor meer gerichte en gepersonaliseerde kankertherapieën.

Het onderzoek van Professor Berx (UGent, CRIG) en zijn team richt zich op het ontrafelen van het proces dat leidt tot het kwaadaardig gedrag van kankercellen bij triple negatieve borstkanker om zo de basis te leggen voor een gerichte en betere behandeling van deze agressieve borstkankers. 
Wij nodigen je dan ook uit om dit hoopvol onderzoek op donderdag 28 oktober om 19u te ontdekken tijdens het virtueel bezoek aan het labo van Professor Geert Berx.

Mis zeker deze kans niet en schrijf je in voor het gratis interactief webinar op donderdag 28 oktober om 19u. Vragen kan je alvast stellen via het online webformulier of tijdens de live sessie. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met een link om deel te nemen aan het webinar. 

Past de datum van donderdag 28 oktober niet? Geen nood. Je kan het webinar achteraf op elk moment herbekijken via de link die je ontvangt bij je inschrijving of op onze website kanker.be/onze-webinars.

Meer info en inschrijven

Organisator: 
Stichting tegen Kanker
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!