U bent hier

Event 2018: 'Zorg bij kwetsbaarheid: kunst of kunde?'

Datum: 
26/11/2018 - 09:30 tot 16:00


Dankjewel om erbij te zijn! 

 


Graag nodigt het Cédric Hèle instituut u uit op het CHi-event ‘Zorg bij kwetsbaarheid: kunst of kunde’ 
op 26 november 2018.

Het CHi bestaat inmiddels 15 jaar en dat willen we samen met u vieren tijdens deze feesteditie. We overgieten een boeiend programma met een sausje van kunst! Dit jaar ligt de focus van het event op veerkracht en kwetsbaarheid, bij patiënten maar ook bij zorgverleners. 
 
Op het event wordt ook de 'Meest zorgzame collega oncologie 2018 ' bekendgemaakt. Naast een prijs voor de winnaar voorzien we ook een leuke verrassing voor het hele team!
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Beleidsmedewerker, Coördinator, Diëtist, Docent, Ergotherapeut, Gezinswetenschapper, Kinesist, Oncologisch voetverzorger, Onderzoeker, Pastoraal werker, Psycholoog, Schoonheidsspecialist, Seksuoloog, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende, Vrijzinnig humanistisch consulent
Prijs: 
0
Programma: 

09.15 – 09.50 u.         Onthaal en koffie

09.50 – 10.00 u.         Verwelkoming door de voorzitter Prof. Dr. Wim Distelmans, 15 jaar CHi

10.00 – 12.00 u.         Keynote: dr. Elke Smeets: ‘Kwetsbaarheid bij zorgverleners: self-compassion en veerkracht’

12.00 – 12.10 u.         Stef Joos: ‘De meerwaarde van kunst en creativiteit in het omgaan met kwetsbaarheid bij 
                                     ziekte’

12.10 - 13.20 u.          Lunch: feesteditie 15 jaar CHi - tentoonstelling ‘Kunst en kanker’

13.20 – 13.55 u.         Coen Völker: ‘Angst en onzekerheid bij oncologische patiënten’

13.55 – 14.05 u.         Muzikale overgang Christine Van Den Bossche: ‘Harp bij kinderen met kanker’

14.05 – 14.40 u.         dr. Simone Sint Nicolaas: ‘Veerkracht bij gezinnen met een kind met kanker’

14.40 – 15.00 u.         Pauze: koffie en dessert

15.00 – 15.10 u.         Dr. Sofie De Vuysere: ‘Mijn ervaring als arts en borstkankerpatiënte’

15.10 – 15.40 u.         Panelgesprek: ‘Kwetsbaarheid en veerkracht in de oncologie’                          

Moderator: Guy Tegenbos

Panelleden: Prof. Dr. Wim Distelmans, Marc Michils, Dr. Ann-Marie Morel, An Lievrouw, Dr. Sofie De Vuysere, Viktoria Verbrugge

15.40 – 15.45 u.         Uitreiking prijs ‘Meest zorgzame collega oncologie 2018’

15.45 – 15.55 u.         Ann Van Dessel: gedichtenbundel ‘Lopen op los zand’

15.55 – 16.00 u.         Afsluiting door de voorzitter Prof. Dr. Wim Distelmans

Betalingsinformatie: 

Het event wordt gefinancierd door het Kankerplan en Kom op tegen Kanker.


Het event is spijtig genoeg volzet, maar u kan zich  nog aanmelden voor de wachtlijst. Wij laten u dan zo spoedig mogelijk weten of u nog kan deelnemen.

 

 

Sprekers: 
Elke Smeets
Elke Smeets is doctor in de psychologie. Zij is één van de internationale experts rond zelfcompassie en gaat vanuit de positieve psychologie telkens op zoek naar hoe veerkracht te versterken. Elke is bij de eerste lichting gecertificeerde Mindful Self-Compassion trainers in de wereld en verzorgt trainingen en masterclasses in binnen- en buitenland. In samenwerking met Professor Kristin Neff doet Elke onderzoek naar de voordelen van zelfcompassie. Naast haar werk voor de Universiteit Maastricht, is ze als directeur opleidingen binnen Allegre verantwoordelijk voor de inhoudelijke coördinatie van de opleidingen die binnen Allegre gegeven worden. Daarnaast doet ze therapie en coaching in de groepspraktijk in Hasselt en verzorgt ze trainingen in ACT, positieve psychologie en Mindful Selfcompassion.
Psycholoog
Simone Sint Nicolaas( Nederland)
Na het afronden van de bachelor Psychologie aan de Universiteit van Tilburg, volgde zij de tweejarige master ‘Medische Psychologie’ waar zij ook een jaar lang stage liep op de afdeling Medische Psychologie, kind & jeugd van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. In 2011 startte ze haar promotieonderzoek, gericht op psychosociale aanpassing van kinderen met kanker. Zij promoveerde in maart 2018 op dit onderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen en momenteel werkt zij als psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog binnen de basis GGZ waar zij kinderen behandelt met een diversiteit aan problematiek.
Psycholoog
Stef Joos
Stef Joos is psycholoog-systeemtherapeut. Al 25 jaar is hij actief in de zorg voor langdurig zorgafhankelijke psychiatrische patiënten. Hij is voorzitter van de kunst-club 'De facktorij', verbonden aan PC Bethanië, Zoersel. Daarnaast heeft hij een eigen praktijk in Malle.
Psycholoog
Coen Völker
Coen Völker is GZ-psycholoog, docent en co-auteur van het boek Angst na Kanker (Verhulst & Völker, 2018, Lannoo). Hij heeft een eigen supervisiepraktijk en is werkzaam bij het Helen Dowling Instituut en het Radboud centrum voor Mindfulness in Nijmegen, Nederland.
Psycholoog
Dr. Sofie De Vuysere
Dr. Sofie De Vuysere is radioloog verbonden aan het Imeldaziekenhuis in Bonheiden. Ze is auteur van het boek: 'Borstkanker: mijn ervaringen als arts en borstkankerpatiënte'.
Arts
Ann Van Dessel
Dichteres Ann Van Dessel is één van de vijf auteurs en leest voor uit de bundel ‘Lopen op los zand: gedichten om kanker neer te schrijven’. Zij geeft ook schrijfworkshops en poëzievoordrachten. Uitgeverij P in Leuven publiceerde haar bundels
Andere
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!