Communicatietraining voor artsen

26/02/2018 - 19:00 tot 22:00
Andere opleidingsdagen: 
12/03/2018 - 19:00 tot 22:00
Discipline: 
Arts
Prijs: 
0

Deze opleiding is gratis dankzij financiering van het Kankerplan.  

Locatie: 
UZA
Wilrijkstraat 10
2650 Edegem
België
51° 9' 27.6948" N, 4° 24' 38.9196" E
BE
Inhoud: 

In het voorjaar 2018 organiseren oncopsycholoog Michel Schynkel en systeemtherapeute
Katlijn Willems (Cédric Hèle instituut) een communicatietraining voor artsen, met als thema: “Omgaan met ‘moeilijke’ patiënten”

Link naar evaluatieformulier

Programma: 

In een eerste avond reiken ze een aantal theoretische kaders en handvatten aan over dit thema.
Doelstelling is om inzicht te verschaffen in de processen die zorgen voor ‘moeilijk gedrag’ bij oncologische (palliatieve) patiënten. Daarnaast overlopen ze praktische en bruikbare handvatten in communicatie.

In een tweede avond bieden ze vervolgens de mogelijkheid tot casusbespreking en worden er op een interactieve manier vaardigheden ingeoefend.

Documenten/presentaties/informatie: 
Sprekers: 
Katlijn Willems was jaren werkzaam in de universitaire ziekenhuizen waar zij kanker- en aidspatiënten begeleidde. In het netwerk voor palliatieve zorg te Antwerpen ondersteunde zij palliatieve patiënten thuis en als educatief medewerker ontwikkelde zij verschillende projecten en geeft zij communicatietrainingen in palliatieve zorg en chronische zorg .Daarnaast heeft zij een psychotherapie praktijk in Antwerpen.
Katlijn Willems
Sociaal werker
Michel Schynkel werkt als psycholoog binnen het oncologisch support team van het AZ Nikolaas, deed voordien ook ervaring op binnen een palliatief support team en was verbonden aan een palliatieve eenheid. Naast het jarenlang individueel begeleiden van kankerpatiënten en hun naasten, heeft hij zich ook bekwaamd in het begeleiden van gespreksgroepen en het geven van mindfulnesstrainingen voor kankerpatiënten.
Michel Schynkel
Psycholoog