U bent hier

CHi-webinar: Zorgverlener, zorg ook voor jezelf - de neurologie van meditatie

Datum: 
11/03/2024 - 19:30 tot 21:00
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Diëtist, Docent, Ergotherapeut, Kinesist, Pastoraal werker, Psycholoog, Seksuoloog, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

Het CHi biedt in het kader van de Week van de zorg 2024 graag deze gratis webinar aan voor alle zorgverleners die werken met mensen met kanker.

Dit webinar rond het thema: 'Zorgverlener, zorg ook voor jezelf: de neurologie van meditatie' zal gegeven worden door prof. Dr. Steven Laureys, neuroloog, bekend om zijn onderzoek naar menselijk bewustzijn en auteur van (onder andere) 'Het no-nonsense meditatie boek'. Tijdens het webinar wordt dieper ingegaan op het effect van bewustzijn op onze hersenen en worden er tools aangereikt om in de hectiek van de werkvloer ook rustmomenten voor jezelf te creëren.

Hou dit moment alvast vrij, als cadeautje voor jezelf!

Accreditering voor artsen is voorzien : 1,5 punt.

Prijs: 
0
Programma: 

19u30 - 20u30: keynote

20u30 - 21u: Q&A

Betalingsinformatie: 

Gratis dankzij steun van Noeninckx vzw

Sprekers: 
Prof. Dr. Steven Laureys
Steven Laureys MD, PhD, FEAN is een neuroloog, auteur en keynote speaker, bekend om zijn onderzoek naar menselijk bewustzijn. Hij is momenteel voorzitter van de Canada Excellence Research Chair in Integrative Neuroscience for Sustainable Mental Health, hoogleraar aan de Laval University, CERVO Brain Research Centre, Quebec, CANADA en uitgenodigd hoogleraar aan de Harvard Medical School, Boston. Hij is ook onderzoeksdirecteur bij het Belgisch Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek en oprichter van de ‘Coma Science Group’ en GIGA Consciousness Research Unit aan de Universiteit van Luik en het Centre Cerveau aan het Universitair Ziekenhuis van Luik. Met zijn team en medewerkers gebruikt hij neuroimaging om neuroplasticiteit en herstel van hersenziekten en trauma te bestuderen, maar ook in slaap, dromen, anesthesie, hypnose, trance, psychedelica en de kracht van de geest zoals bestudeerd bij boeddhistische monniken, astronauten, ondernemers en topsporters. Prof Laureys is een voorstander van complementaire geneeskunde en duurzaam mentaal welzijn en medeondertekenaar van de Cambridge Declaration on Animal Consciousness. Hij is een zeer geciteerde neuroloog met meer dan 570 wetenschappelijke artikelen (H-index 141), gerangschikt in de top 10 van meest invloedrijke neurologen ter wereld en is auteur van verschillende populaire boeken, waaronder “het No-Nonsense Meditatieboek”. Dr. Laureys is lid van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België en ontvanger van talrijke prijzen (o.a. European Academy of Neurology, European Award in Medicine, Max Planck Institute, Association of the Scientific Study of Consciousness en Society of Cognitive Neuroscience). Hij is medeoprichter van de Mind Care International Foundation.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!