U bent hier

CHi-webinar: 'Vragenuurtje kanker en seksualiteit: mannelijke patiënten'

Datum: 
25/04/2024 - 12:00 tot 13:00
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Beleidsmedewerker, Coach, Diëtist, Docent, Ergotherapeut, Gezinswetenschapper, Kinesist, Onderzoeker, Pastoraal werker, Psycholoog, Seksuoloog, Sociaal werker, Student, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende/Zorgkundige, Vrijwilliger, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

VOLZET - Je mag je nog inschrijven, en komt zo automatisch op de wachtlijst. We nemen dan contact op als er plaats vrijkomt.

Voor zorgverleners is het niet altijd eenvoudig om het gesprek rond seksualiteit bij kanker aan te gaan. Soms word je geconfronteerd met vragen van patiënten waar je geen weg mee weet, of je weet niet hoe te reageren. Of je hebt nood aan concrete informatie die je aan je patiënt kan doorgeven.

Tijdens dit online 'vragenuurtje' wordt je vraag of casus voorgelegd aan de groep en wordt het gesprek begeleid door een seksuoloog met ervaring in oncologie. Je hebt de mogelijkheid om rond het thema uit te wisselen met andere zorgverleners en samen na te denken vanuit jullie eigen ervaring.

Verwacht dus geen lezing of presentatie, maar een boeiende uitwisseling zodat je daarna verder kan met je vraag.

Iedereen is welkom. We vragen wel om op voorhand een vraag of casus door te sturen, zodat deze voorbereid kan worden.Het vragenuurtje is gratis, je dient wel te registreren.

Dit vragenuurtje gaat specifiek over mannelijke patiënten en wordt begeleid door Inge De Clippeleir.

Prijs: 
0
Betalingsinformatie: 

Het vragenuurtje is gratis dankzij het Kankerplan, je dient wel te registreren.

Sprekers: 
Inge De Clippeleir
Seksuoloog
Inge De Clippeleir is seksuologe, relatietherapeute en integratief psychotherapeute. Ze is reeds 15 jaar lid van het oncologisch begeleidingsteam van het AZ Klina en het AZ Voorkempen waar ze patiënten en hun partners begeleidt bij hun vragen/bezorgdheden/moeilijkheden op intiem/seksueel en relationeel gebied. Daarnaast ondersteunt ze zorgverleners ((begeleidings)verpleegkundigen, psychologen, artsen, palliatief support team, ...) in het bespreekbaar maken van seksualiteit en intimiteit en geeft ze hierover regelmatig opleiding.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!