U bent hier

CHi-webinar: 'Vragenuurtje kanker en seksualiteit: borstkanker'

Datum: 
17/10/2024 - 12:00 tot 13:00
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Beleidsmedewerker, Coach, Diëtist, Docent, Ergotherapeut, Gezinswetenschapper, Kinesist, Onderzoeker, Pastoraal werker, Psycholoog, Seksuoloog, Sociaal werker, Student, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende/Zorgkundige, Vrijwilliger, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

Voor zorgverleners is het niet altijd eenvoudig om het gesprek rond seksualiteit bij kanker aan te gaan. Soms word je geconfronteerd met vragen van patiënten waar je geen weg mee weet, of je weet niet hoe te reageren. Of je hebt nood aan concrete informatie die je aan je patiënt kan doorgeven.

Tijdens dit online 'vragenuurtje' wordt je vraag of casus voorgelegd aan de groep en wordt het gesprek begeleid door een seksuoloog met ervaring in oncologie. Je hebt de mogelijkheid om rond het thema uit te wisselen met andere zorgverleners en samen na te denken vanuit jullie eigen ervaring.

Verwacht dus geen lezing of presentatie, maar een boeiende uitwisseling zodat je daarna verder kan met je vraag.

Iedereen is welkom. We vragen wel om op voorhand een vraag of casus door te sturen, zodat deze voorbereid kan worden.Het vragenuurtje is gratis, je dient wel te registreren.

Dit vragenuurtje gaat specifiek over borstkanker en wordt begeleid door Ann Eben.

Betalingsinformatie: 

Het vragenuurtje is gratis dankzij het Kankerplan, je dient wel te registreren.

Sprekers: 
Ann Eben
Seksuoloog
Ann Eben is klinisch seksuoloog, psychotherapeut en docent. Ze werkte als klinisch seksuoloog in het UZ Leuven, waar ze borstkankerpatiënten begeleidde. Daarnaast werkt ze als relatie- en gezinstherapeut in haar privépraktijk in Hasselt. Ze is als docente verbonden aan Sensoa en aan het postgraduaat seksuologische hulpverlener van de UCLL Hogeschool.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!