U bent hier

CHi-opleiding: Webinar voor artsen: 'interculturele zorg'

Datum: 
27/04/2023 - 19:30 tot 21:30
Discipline: 
Arts

EVALUATIEFORMULIER

In dit webinar bekijken we waarom en hoe je als arts intercultureel competent kan handelen.

Fanny Matheusen (HUMMUS vzw, auteur van 'Mijn held is een hulpverlener') gaat samen met de deelnemers in op veelvoorkomende talige misverstanden in de interculturele communicatie, op wederzijdse vooroordelen, hoe therapietrouw verhogen, hoe zorgen voor psychologische veiligheid tussen jezelf en je patiënt ... 

Kortom een aantal hot topics in onze superdiverse zorgcontexten.

Je krijgt achtergrond mee over het belang van interculturele zorg, een aantal communicatieve tips en er wordt ingegaan op al je vragen.

De workshop is interactief en bedoeld voor (huis)artsen/arts-specialisten werkzaam met patiënten met kanker en (huis)artsen in opleiding.

Deelname is gratis dankzij het Kankerplan, registreren is noodzakelijk.

Accreditering voor artsen is voorzien.

Prijs: 
0
Betalingsinformatie: 

Gratis dankzij het Kankerplan

Sprekers: 
Fanny Matheusen
Andere
Als transitiepedagoge heeft Fanny van haar passie haar werk gemaakt. Ze begeleidt mensen en/in groepen bij het durven werken met verschil. Ze leert je te luisteren naar de wijsheid van de minderheid. Fanny combineert praktijk en theorie op een eigen wijze. Ze zet je aan het denken met haar meervoudige blik op wat er in de samenleving gebeurt en haar verbondenheid met mensen en anderszijn. Fanny is oprichter en bezieler van HUMMUS en auteur van de boeken 'Van zondebok naar zebra', 'Rebelleren kan je leren' en 'Mijn held is een hulpverlener'. Ze is practitioner, instructor en supervisor in de Deep Democracy Lewis-methode.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!