U bent hier

CHi-opleiding: Webinar voor artsen: 'beter zorg dragen voor jezelf'

Datum: 
25/10/2022 - 19:30 tot 22:00
Discipline: 
Arts

VOLZET - Je mag je nog inschrijven, en komt zo automatisch op de wachtlijst. We nemen dan contact op als er plaats vrijkomt.De werkrealiteit van artsen binnen oncologie is uitdagend... en dat zéker niet alleen op intellectueel vlak.

Het hoofd boven water houden en je goed blijven voelen in een omgeving waarin je vaak te maken krijgt met verlies, lijden en intense emoties, is geen evidentie. Zeker wanneer je in diezelfde omgeving ook vaak geconfronteerd wordt met zaken die oncontroleerbaar en onvoorspelbaar zijn, of met een werkdruk die soms de spuigaten uitloopt, zal jouw mentaal welbevinden op de proef worden gesteld.

In deze sessie zoeken we samen naar manieren om energiek te blijven (of terug te worden). We leren op een constructieve(-re) manier om te gaan met de stressoren die eigen zijn aan jouw werkomgeving. Bepaalde lastige zaken zullen onvermijdelijk af en toe deel uitmaken van jouw job, maar door er meer grip op te krijgen, hoeft dit niet noodzakelijk te evolueren tot overspanning of burn-out of tot het wegvallen van jouw werkplezier.

Naast het aanreiken van algemene kaders, zal tijdens deze sessie ook specifiek worden ingezoomd op het omgaan met de emotionele belasting enerzijds en het gevoel van oververantwoordelijkheid en grenzen stellen anderzijds. 

 

Prijs: 
0
Betalingsinformatie: 

Deze opleiding is gratis dankzij financiering van het Kankerplan.

Accreditering 'Ethiek en economie' werd aangevraagd.

Sprekers: 
Marieke Impens
Marieke Impens is zaakvoerder van The Human Link BV. Vanuit haar ambitie om geen “softe” psycholoog te worden en haar nood aan een degelijke portie wetenschappelijkheid binnen de psychologie, startte ze haar professionele carrière als theoretisch psycholoog en behaalde ze een getuigschrift in de neuropsychologie. Omdat haar honger nog niet helemaal gestild was, behaalde ze in 2011 het postgraduaat Gedragstherapie aan de KULeuven. Dit denkkader is helemaal op haar lijf geschreven. Ze is gebeten om zowel bedrijven als particulieren en hulpverleners psychisch gezond(-er) te maken, ook wanneer de context ons voor bepaalde uitdagingen stelt. Haar expertise situeert zich vooral op het vlak van de preventie en behandeling van stress-, angst- en traumagerelateerde problematieken.
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!