U bent hier

CHi-opleiding: Train-the trainer: intervisie geven

Datum: 
05/09/2019 - 10:00 tot 16:30
Discipline: 
Psycholoog, Sociaal werker

Om goed te kunnen zorgen voor kankerpatiënten en hun omgeving, maar ook voor zichzelf, is het belangrijk om je als zorgverlener te blijven ontwikkelen.

Intervisie kan hierbij helpen: samen met andere collega’s leren zorgverleners reflectief na te denken aan de hand van hun concrete ervaringen en die van hun collega’s.

Hoe bevorder je als externe begeleider dit (reflectief) leerproces? Welke verschillende methodieken zijn er en wanneer zet je deze in? Hoe creëer je een veilig leerklimaat?

Doelgroep: psychologen en sociaal werkers, werkzaam in oncologie, die verwacht worden intervisie te geven aan hun collega’s.

De locatie is goed bereikbaar, op wandelafstand van station Brussel Centraal of Brussel Noord.

Evaluatieformulier

Prijs: 
180
Programma: 

Tijdens deze tweedaagse opleiding willen we volgende leerdoelen samen met jullie bereiken :

  • Deelnemers weten beter hoe intervisie werkt, en welke resultaten (al dan niet) bereikt kunnen worden met dit leermiddel
  • Deelnemers leren de basistechnieken om zelf intervisie te begeleiden en oefenen die ook zelf in de praktijk
  • Deelnemers leren hoe ze de basisbehoeften van deelnemers aan een intervisiegroep kunnen invullen en hanteren

De opleiding is interactief en praktijkgericht. De deelnemer wordt dus uitgenodigd om actief deel te nemen, en ook zelf actief (leer)materiaal in te brengen.

Andere opleidingsdagen: 
03/10/2019 - 10:00 tot 16:30
Betalingsinformatie: 

Gelieve 180€ over te schrijven op de CHi-rekening: BE52 7785 9743 7809, met vermelding van uw naam en de code 'Intervisie geven'

Sprekers: 
Walter Rombouts
Psycholoog
Walter Rombouts is klinisch psycholoog. Hij is ruim 35 jaar werkzaam in hulpverlening en heeft een ruime ervaring in oncologie en palliatieve zorg. Hij bekwaamde zich in het geven van opleiding in binnen- en buitenland (Hogeschool Nijmegen, Universiteit Manchester,…) Vanuit opleidings- en vormingsbureau Perspectief verzorgt hij sinds 20 jaar opleidingen in Vlaanderen en Nederland.
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!