U bent hier

CHi-opleiding: Seksualiteit bij en na kanker (basis)

Datum: 
14/11/2024 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Coach, Diëtist, Ergotherapeut, Gezinswetenschapper, Kinesist, Pastoraal werker, Psycholoog, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende/Zorgkundige, Vrijzinnig humanistisch consulent

Uit een onderzoekrapport van Kom op tegen Kanker blijkt dat het voor zorgverleners niet altijd makkelijk is om met patiënten te praten over seksuele gezondheid.

Toch is het ter sprake brengen van seksualiteit een taak van elk van ons. Daarom is deze opleiding bedoeld voor alle zorgverleners die in contact komen met mensen met kanker en graag de basisvaardigheden in het bespreekbaar maken van seksualiteit willen trainen.

In deze opleiding kom je te weten wat de impact is van kanker op seksualiteit. Daarnaast zullen de communicatievaardigheden, aan de hand van de 'Onder 4 ogen methode’ van Sensoa, worden ingeoefend. Deze gespreksmethodiek is gebaseerd op gekende communicatievaardigheden, je hoeft dus geen nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien is er geen seksuologische voorkennis vereist om deze tool te gebruiken.

Je ontvangt bij deze opleiding ook onze toolbox 'kanker en seksualiteit'

Prijs: 
45
Betalingsinformatie: 

Een broodjeslunch is inbegrepen.

Gelieve na bevestiging van je inschrijving het inschrijvingsbedrag van 45 euro over te schrijven op de CHi-rekening: BE52 7785 9743 7809, met vermelding van "jouw naam + opleiding seksualiteit".

Sprekers: 
Marlies Meersman
Psycholoog
Seksuoloog
Marlies Meersman is psychologe, seksuologe en psychotherapeute in AZ Groeninge op de afdelingen Digestieve oncologie en Urologie.
Ann Eben
Seksuoloog
Ann Eben is klinisch seksuoloog, psychotherapeut en docent. Ze werkte als klinisch seksuoloog in het UZ Leuven, waar ze borstkankerpatiënten begeleidde. Daarnaast werkt ze als relatie- en gezinstherapeut in haar privépraktijk in Hasselt. Ze is als docente verbonden aan Sensoa en aan het postgraduaat seksuologische hulpverlener van de UCLL Hogeschool.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!