U bent hier

CHi-opleiding: Omgaan met psychiatrische problemen bij mensen met kanker

Datum: 
12/10/2021 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Diëtist, Pastoraal werker, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

Deze opleiding is VOLZET. Indien je op de wachtlijst wil staan, neem contact op via info [at] cedric-heleinstituut.be.

Tijdens deze opleidingsdag willen we stilstaan bij: hoe omgaan met mensen met kanker met een psychiatrische comorbiditeit?

In de voormiddag zullen we dieper ingaan op veel voorkomende psychiatrische problemen bij kanker zoals angst, depressie, delier,... Enerzijds vanuit het oogpunt dat mensen met kanker deze problemen kunnen ontwikkelen tijdens hun behandeltraject, maar anderzijds zullen we ook ingaan op hoe omgaan met mensen die reeds een psychische kwetsbaarheid hadden (vb. psychose, angststoornis,...) en die daar bovenop een kankerdiagnose krijgen.

In namiddag zullen we stilstaan bij omgaan met mensen met kanker die tevens een kwetsbaarheid hebben in hun persoonlijkheid (persoonlijkheidsprobleem).

Je zal leren hoe deze psychiatrische problemen te herkennen, erover te spreken en je krijgt inzicht in wat jij kan betekenen.

De opleiding is interactief en praktijkgericht.

Prijs: 
0
Programma: 

9u30-12u30: Hoe omgaan met angst, depressie, psychose,...? (Karla Vandenbergh)

12u30-13u30: Middagpauze

13u30- 16u30: Hoe omgaan met persoonlijkheidsproblemen? (Sofie Eelen en Angelique Verzelen)

Betalingsinformatie: 

Deze opleiding is gratis dankzij financiering van het Kankerplan.

Sprekers: 
Karla Vandenbergh
Karla Vandenbergh is psychiatrisch verpleegkundige met jarenlange ervaring binnen liaisonpsychiatrie. Zij geeft zeer regelmatig opleiding voor verschillende doelgroepen en zorgt ook mee voor de opleiding van assistenten Psychiatrie.
Sofie Eelen
Sofie Eelen is een klinisch psychologe en werkt in het volwassenenteam van het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Vagga te Zoersel. Voordien werkte zijn als psychologe in het oncologisch en palliatief support team van het AZ St Jozef. Deze job combineerde ze met een coördinerende functie voor het Cédric Hèle instituut. Zo deed/doet ze een scala aan ervaringen op, in individuele begeleiding van patiënten met diverse problematieken, groepsgesprekken, teamwerk en training.
Angelique Verzelen
Angelique Verzelen is klinisch psycholoog. Zij werkte 12 jaar in het oncologisch support team van het Middelheim ziekenhuis. Zij beëindigde de opleiding gedragstherapie in 2012 aan de Ugent. Zij begeleidt cliënten in haar zelfstandige praktijk Magnolia. Klinisch ligt haar expertise binnen de oncologie, stress- en angstproblematiek en de integratie van de existentiële benadering binnen een gedragstherapeutische setting. Zij is tevens verbonden aan het Cedric-Hele Instituut. Zij geeft diverse trainingen inzake psycho-oncologie, stressbeheersing en existentiële thema’s zoals omgaan met rouw en verlies.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!