U bent hier

CHi-opleiding neveneffecten bij en na kanker (3): cognitieve problemen en seksualiteit

Datum: 
21/10/2021 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Psycholoog

Deze opleiding is de derde en voorlopig laatste opleiding in een reeks voor psychologen rond neveneffecten bij en na kanker.

In de voormiddag zullen we stilstaan bij cognitieve moeilijkheden die kunnen optreden na kanker en kankerbehandeling met chemotherapie, radiotherapie, hormonale therapie en immunotherapie.

In de namiddag zal er ingegaan worden op de impact van kanker en de kankerbehandeling op intimiteit, seksualiteit en relaties. Zowel de effecten op korte termijn als de effecten op langere termijn zullen besproken worden. Er zal vooral dieper ingegaan worden op moeilijkheden die zich kunnen voordoen of blijven aanhouden eens de actieve behandelfase voorbij is en de patiënt probeert om de draad van het leven terug op te pakken.

De opleiding is interactief en praktijkgericht.

De opleidingslocatie bevindt zich op wandelafstand van het station van Leuven.

Prijs: 
80
Programma: 

9u30-12u30: 'cognitieve problemen na kanker(behandeling)' - Charlotte Sleurs

12u30-13u30: middagpauze

13u30-16u30: 'impact van kanker(behandeling) op intimiteit, seksualiteit en relaties' - Inge De Clippeleir

Betalingsinformatie: 

Gelieve het inschrijvingsbedrag over te maken op de CHi-rekening BE52 7785 9743 7809 met vermelding van 'uw naam + opleiding cognitieve problemen en seksualiteit'.

Een broodjeslunch is inbegrepen.

Sprekers: 
Inge De Clippeleir
Inge De Clippeleir is seksuologe, relatietherapeute en integratief psychotherapeute. Ze is reeds 12 jaar lid van het oncologisch begeleidingsteam van het AZ Klina in Brasschaat en het AZ Sint-Jozef in Malle waar ze patiënten en hun partners begeleidt bij hun vragen/bezorgdheden/moeilijkheden op intiem/seksueel en relationeel gebied. Daarnaast ondersteunt ze zorgverleners ((begeleidings)verpleegkundigen, psychologen, artsen, palliatief support team, ...) in het bespreekbaar maken van seksualiteit en intimiteit en geeft ze hierover regelmatig opleiding.
Charlotte Sleurs
Postdoctoraal onderzoeker - Departement Oncologie KU Leuven
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!