CHi-opleiding: Motiverende gespreksvoering in oncologie: VOLZET

23/03/2017 - 09:30 tot 16:30
Andere opleidingsdagen: 
20/04/2017 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Verpleegkundige algemeen, Verzorgende, Verpleegkundig specialist, Seksuoloog, Sociaal werker, Vrijzinnig humanistisch consulent, Psycholoog, Arts, Assistent in de psychologie, Diëtist, Pastoraal werker, Kinesist, Ergotherapeut
Prijs: 
100

Over te maken op CHi-rekening BE52 7785 9743 7809 met vermelding van 'uw naam + MG'

Link naar de wegbeschrijving

Locatie: 
Het Scoutshuis
Wilrijkstraat 45
2140 Antwerpen
België
51° 12' 33.0264" N, 4° 26' 16.4436" E
BE
Inhoud: 

evaluatieformulier

Motiverende gespreksvoering is een therapeutische benadering en techniek die gebruikt wordt om cliënten aan te zetten tot gedragsverandering. Men gaat er daarbij vanuit dat motivatie kneedbaar is en vorm krijgt in het kader van relaties (zorgverlener – patiënt/cliënt). 

Als zorgverlener in oncologie wil u misschien patiënten motiveren tot voedselinname, om een ziekenhuisbed in huis te halen, om thuishulp toe te laten of wanneer ze de moed lijken te verliezen,….

Een empathische en motiverende houding van hulpverleners zorgt ervoor dat cliënten actiever betrokken zijn bij de behandeling die zij krijgen aangeboden.

Programma: 

23 maart '17:

- Basisprincipes van motiverende gespreksvoering
- Toegepast op de oncologische setting
- Rol van weerstand
- Hoe uit weerstand zich bij patiënten?
- Rol van de context van de patiënt. 
- Basisoefeningen

20 april '17:

Verdiepingsoefeningen:
De inhoud van dag 2 wordt grotendeels op dag 1 bepaald, op basis van de aanwezige noden na het inoefenen van de techniek.  

Sprekers: 
Kristien Stallaert is klinisch psychologe, oncopsychologe en psychiatrisch verpleegkundige Ze was ruim 7 jaar werkzaam binnen oncologie ( neurologie, hematologie) , waaronder drie jaar als borstpsychologe. Ze is ervaren trainer in motiverende gespreksvoering binnen diverse settings van de algemene /geestelijke gezondheidszorg. Momenteel werkt ze als psychologe in groepspraktijk De Remise en als studentenpsycholoog binnen hogeschool Odisee/HBO.
Kristien Stallaert
Verpleegkundig specialist
Psycholoog