U bent hier

CHi-opleiding: masterclass positieve psychologie (2-daagse)

Datum: 
21/04/2023 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Psycholoog

VOLZET - Je mag je nog inschrijven, en komt zo automatisch op de wachtlijst. We nemen dan contact op als er plaats vrijkomt.

“From fixing what’s wrong to building what’s strong” is de leuze waarmee de Amerikaanse Professor Martin Seligman de psychologische gemeenschap opriep om meer oog te krijgen voor het versterken van het reeds aanwezige potentieel in de mens. Positieve Psychologie is een wetenschappelijk onderbouwde stroming die gericht is op het versterken van kwaliteiten en het vergroten van veerkracht. 

Tijdens de tweedaagse Positieve Psychologie masterclass begeleidt en inspireert dr. Elke Smeets je om een aantal belangrijke principes van de Positieve Psychologie toe te passen voor jezelf en de mensen waarmee je werkt. We staan stil bij manieren om autonomer, veerkrachtiger en authentieker in het leven te staan en onderzoeken samen welke Positieve Psychologie technieken het best inzetbaar zijn in jouw werkveld. We onderzoeken thema’s als karakter kwaliteiten, positieve emoties en optimisme.

De opleiding is gratis dankzij het Kankerplan.

Voor wie: psychologen werkzaam in oncologie.

Prijs: 
0
Andere opleidingsdagen: 
05/05/2023 - 09:30
Betalingsinformatie: 

De opleiding is gratis dankzij het Kankerplan.

Sprekers: 
Dr. Elke Smeets
Elke Smeets is doctor in de psychologie en geeft individuele therapie, opleidingen en supervisie in Acceptatie en Commitment Therapie. In haar werk legt Elke sterk de nadruk op de rol van zelfcompassie in het doorbreken en respecteren van patronen. Ze is bij de eerste lichting gecertificeerde Mindful Self-Compassion trainers in de wereld en deed samen met Professor Kristin Neff wetenschappelijk onderzoek naar de voordelen van zelfcompassie. Binnen het postgraduaat Contextuele Gedragstherapie verzorgt ze de module Compassiegericht werken met ACT. Sinds 2009 doceert Elke het vak Positieve Psychologie aan de Universiteit Maastricht. In juni 2017 publiceerde ze samen met Madelon Peters haar eerste boek “Geluk en Optimisme. Een bewezen werkzaam programma op basis van positieve psychologie”.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!