U bent hier

CHi-opleiding: focusing in oncologie: een zelfzorgtool

Datum: 
09/11/2023 - 09:30 tot 16:00
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Pastoraal werker, Psycholoog, Seksuoloog, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

Focusing is een wetenschappelijk onderbouwde methode om een goede innerlijke relatie met je beleving te ontwikkelen. Het dagelijks beoefenen van Focusing leidt tot minder psychische problemen en existentiële angsten en meer zinvolheid en levenstevredenheid.

Je kan Focusing omschrijven aan de hand van vier werkwoorden: pauzeren, ervaren, erkennen en stem geven.

In de voormiddag gaan we ons daar aan de hand van oefeningen in verdiepen zodat we een goede basis hebben om in de namiddag met het experiëntiële klavertjevier aan de slag te gaan. 
Tijdens de oefeningen met het experiëntiële klavertjevier zal je ervaren hoe je dit voor jezelf als zorgverlener kunt inzetten als zelfzorgtool. Je kan deze oefeningen ook meenemen naar je praktijk en doen met je cliënten. Bovendien kan je je cliënten aanleren om dit voor zichzelf te gebruiken in hun dagelijks leven. 
Zo ontdek je manieren om via Focusing de zelfzorg van je cliënten te versterken, zowel tijdens hun behandeltraject (Wat heb ik nodig in deze periode?) als na hun behandeltraject (Hoe ga ik om met het zwarte gat? Hoe neem ik mijn leven verder op?).

Focusing beoefenen bevordert niet alleen de zelfzorg van de zorgverlener maar ook die van de persoon met kanker of diens naaste.

Breng pen en papier en potloden mee zodat je optimaal kunt deelnemen aan de oefeningen en dit vooral ook een dag voor jezelf kan zijn. 

 

Prijs: 
100
Betalingsinformatie: 

Gelieve na bevestiging van je inschrijving het inschrijvingsbedrag van 100 euro zo snel mogelijk over te maken op de CHi-rekening BE52 7785 9743 7809 met vermelding van 'jouw naam + opleiding focusing'.

Sprekers: 
Tine Swyngedouw
Tine Swyngedouw is klinisch psycholoog en cliëntgericht-experiëntieel psychotherapeut en supervisor met een eigen privépraktijk, EFocusing. Ze doet individuele psychotherapie met volwassenen rond voornamelijk trauma, rouw en verlies, chronische ziekte en kanker. Ze werkt als oncopsycholoog sinds 2006. Ze is auteur van het boek ‘Focusing. Leven in verbinding met je innerlijk kompas’ (Lannoo, 2022). Ze geeft workshops en lezingen voor het brede publiek en aan PraxisP (KU Leuven) en opleiding tot Focusingtrainer en tot Focusing Oriented Therapist. Ze is Focusingtrainer (Chicago, 1995) en Focusingcoördinator voor volwassenen en kinderen bij The International Focusing Institute.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!