U bent hier

CHi-opleiding: Efficiënt(er) communiceren: de overgang van curatief naar palliatief bespreekbaar maken - Communicatietraining voor artsen

Datum: 
22/02/2016 - 19:30 tot 22:30
Discipline: 
Arts

Het CHi wordt sinds 2010 aangesteld door het Fod Volksgezondheid (Kankerplan) om jaarlijks te voorzien in een opleiding communicatie voor 150 onco-professionelen (artsen, verpleegkundigen en paramedici).

Goede zorg voor kankerpatiënten is immers een zorg waarbij heldere en efficiënte communicatie van essentieel belang is.

Doel van deze communicatietraining is te komen tot meer efficiënte communicatie met patiënten met kanker. De opleiding wil artsen versterken in hun concrete ondersteuning van oncologische patiënten (en hun partners, familieleden, naasten). 

Prijs: 
0
Programma: 
  • theoretische kaders rond communicatie met patiënten in belangrijke kantelmomenten van het behandelingstraject
  • praktische oefeningen adhv casusmateriaal

Op de eerste avond krijgt u een aantal theoretische kaders aangereikt, rond 2 belangrijke kantelmomenten in de communicatie met uw patiënt. 
Op de tweede avond wordt er op een interactieve manier aan de slag gegaan met concreet casusmateriaal.    

Andere opleidingsdagen: 
29/02/2016 - 19:30 tot 22:30
Documenten/presentaties/informatie: 
Betalingsinformatie: 

Deze training wordt gefinancierd door het Nationaal Kankerplan – deelname is gratis – broodjesmaaltijd is inbegrepen

Sprekers: 
Michel Schynkel
Psycholoog
Michel Schynkel werkt als psycholoog binnen het oncologisch support team van het AZ Nikolaas, deed voordien ook ervaring op binnen een palliatief support team en was verbonden aan een palliatieve eenheid. Naast het jarenlang individueel begeleiden van kankerpatiënten en hun naasten, heeft hij zich ook bekwaamd in het begeleiden van gespreksgroepen en het geven van mindfulnesstrainingen voor kankerpatiënten.
Katlijn Willems
Sociaal werker
Katlijn Willems was jaren werkzaam in de universitaire ziekenhuizen waar zij kanker- en aidspatiënten begeleidde. In het netwerk voor palliatieve zorg te Antwerpen ondersteunde zij palliatieve patiënten thuis en als educatief medewerker ontwikkelde zij verschillende projecten en geeft zij communicatietrainingen in palliatieve zorg en chronische zorg .Daarnaast heeft zij een psychotherapie praktijk in Antwerpen.
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!