U bent hier

CHi-opleiding: 'de kracht van zacht': verdiepingsworkshop

Datum: 
28/01/2022 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Diëtist, Ergotherapeut, Kinesist, Pastoraal werker, Psycholoog, Seksuoloog, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende/Zorgkundige, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

Het Cédric Hèle instituut organiseerde reeds 3 keer de workshop 'De kracht van zacht' in samenwerking met Dr. Elke Smeets om zorgverleners te helpen om beter zorg te dragen voor zichzelf.

Tijdens deze workshop zal er nog dieper ingegaan worden op de kracht van zelfcompassie.

Zelfcompassie, niet te verwarren met zelfmedelijden, houdt in dat je op een ondersteunende en betrokken manier met jezelf omgaat in tijden van stress. In plaats van jezelf weg te cijferen, leer je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen emotionele zelfzorg.

Voorkennis is niet vereist, openstaan voor persoonlijke ontwikkeling is voldoende.

Zorgverleners die reeds eerder een workshop rond dit thema via ons volgden krijgen wel voorrang bij de inschrijvingen.

Prijs: 
0
Betalingsinformatie: 

Deze opleiding wordt gratis aangeboden dankzij Kom op tegen Kanker.

Een broodjeslunch wordt voorzien.

Sprekers: 
Dr. Elke Smeets
Elke Smeets is doctor in de psychologie en docent positieve psychologie aan de Universiteit Maastricht. Elke is bij de eerste lichting gecertificeerde Mindful Self-Compassion trainers in de wereld en ze verzorgt trainingen en masterclasses in binnen- en buitenland. In samenwerking met Professor Kristin Neff deed ze wetenschappelijk onderzoek naar de voordelen van zelfcompassie. In juni 2017 publiceerde ze samen met Madelon Peters haar eerste boek “Geluk en Optimisme. Een bewezen werkzaam programma op basis van positieve psychologie”. Elke leidt therapeuten en andere professionals op in Acceptatie en Commitment Therapie, Positieve Psychologie en Mindful Self-Compassion. Daarnaast begeleidt ze cliënten in haar privé praktijk in Hasselt.
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!