U bent hier

CHi-opleiding: communiceren in oncologie - Leuven (5-daagse)

Datum: 
22/09/2023 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Assistent in de psychologie, Diëtist, Kinesist, Pastoraal werker, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

In de zorg voor patiënten met kanker is het niet altijd eenvoudig om te weten hoe je best omgaat met patiënten die slecht nieuws kregen, hoe je reageert op vragen van de familie, hoe je rekening houdt met de wensen van je patiënt en hoe je tegelijkertijd aandacht hebt voor wat dit allemaal met jou doet.

In deze opleiding krijg je praktische en bruikbare handvatten in communicatie, kom je in contact met andere zorgverleners uit verschillende disciplines, krijg je zicht op valkuilen, is er ruimte voor zelfreflectie en aandacht voor zelfzorg.

De opleiders, met ervaring in oncologie, gebruiken een gevarieerde lesmethode met theoretische kaders die ook echt ingeoefend worden.

Dankzij het Kankerplan kunnen we deze opleiding gratis aanbieden.

Voor wie: verpleegkundigen en paramedici (kinesisten, diëtisten, sociaal werkers, moreel consulenten, pastoraal werkers, ...) werkzaam in oncologie, die een brede opleiding rond communicatie met de oncologische patiënt willen volgen.

Prijs: 
0
Andere opleidingsdagen: 
06/10/2023 - 09:30
20/10/2023 - 09:30
10/11/2023 - 09:30
24/11/2023 - 09:30
Betalingsinformatie: 

Deze opleiding is gratis dankzij het kankerplan.

Sprekers: 
Karen Ceunen
Karen Ceunen is een ervaren onco psychologe die sinds 2006 werkzaam is in het Regionaal Ziekenhuis van Tienen. Zij werkt hoofdzakelijk met oncologische patiënten en is ook lid van het Palliatief Support Team Daarnaast geeft ze ook regelmatig opleiding in de psychosociale oncologie.
Veronique Gerits
Veronique Gerits is klinisch psychologe met een hart voor oncologie. Ze werkte in verschillende ziekenhuizen, de laatste jaren uitsluitend met mensen met kanker en hun omgeving alsook binnen het palliatief support team. Sinds augustus 2018 is ze ook één van de coördinatoren van het CHi.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!