U bent hier

CHi-opleiding: communiceren in oncologie - Hasselt (5-daagse)

Datum: 
06/10/2021 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Assistent in de psychologie, Diëtist, Pastoraal werker, Schoonheidsspecialist, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

VOLZET - In de zorg voor patiënten met kanker is het niet altijd eenvoudig om te weten hoe je best omgaat met patiënten die slecht nieuws kregen, hoe je reageert op vragen van de familie, hoe je moeilijke thema's aanbrengt, hoe je rekening houdt met de wensen van je patiënt en hoe je tegelijkertijd aandacht hebt voor wat dit allemaal met jou doet.

In deze opleiding krijg je praktische en bruikbare handvatten in communicatie, kom je in contact met andere zorgverleners uit verschillende disciplines, krijg je zicht op valkuilen, is er ruimte voor zelfreflectie en aandacht voor zelfzorg.

De opleiders, met ervaring in oncologie, gebruiken een gevarieerde lesmethode met theoretische kaders die ook echt ingeoefend worden.

Dankzij het Kankerplan kunnen we deze opleiding gratis aanbieden.

Voor wie: verpleegkundigen en paramedici (kinesisten, diëtisten, sociaal werkers, moreel consulenten, pastoraal werkers, ...) werkzaam in oncologie, die een brede opleiding rond communicatie met de oncologische patiënt willen volgen.

Prijs: 
0
Programma: 

Theorie en praktische toepassingen rond:
- ziektebeleving van de patiënt
- coping van de patiënt
- interactie/communicatie tussen patiënt en zorgverlener
- seksualiteit
- casuïstiek en rollenspelen
- zelfzorg

Andere opleidingsdagen: 
13/10/2021 - 09:30
16/11/2021 - 09:30
24/11/2021 - 09:30
01/12/2021 - 09:30
Betalingsinformatie: 

Deze opleiding wordt gefinancierd door het Kankerplan.

Sprekers: 
Kristel Mulders is seksuologe in het Jessa Ziekenhuis Hasselt. Daarnaast heeft ze een zelfstandige praktijk als seksuologe in Genk. Het geven van opleidingen is gegroeid uit de vraag om lezingen te geven rond het thema kanker en seksualiteit.
Walter Rombouts is klinisch psycholoog. Hij is ruim 35 jaar werkzaam in hulpverlening en heeft een ruime ervaring in oncologie en palliatieve zorg. Hij bekwaamde zich in het geven van opleiding in binnen- en buitenland (Hogeschool Nijmegen, Universiteit Manchester,…) Vanuit opleidings- en vormingsbureau Perspectief verzorgt hij sinds 20 jaar opleidingen in Vlaanderen en Nederland.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!