U bent hier

CHi-opleiding: communiceren in oncologie - Brugge (5-daagse)

Datum: 
28/09/2021 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Assistent in de psychologie, Diëtist, Ergotherapeut, Kinesist, Pastoraal werker, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

VOLZET - In de zorg voor patiënten met kanker is het niet altijd eenvoudig om te weten hoe je best omgaat met patiënten die slecht nieuws kregen, hoe je reageert op vragen van de familie, hoe je rekening houdt met de wensen van je patiënt en hoe je tegelijkertijd aandacht hebt voor wat dit allemaal met jou doet.

In deze opleiding krijg je praktische en bruikbare handvatten in communicatie, kom je in contact met andere zorgverleners uit verschillende disciplines, krijg je zicht op valkuilen, is er ruimte voor zelfreflectie en aandacht voor zelfzorg.

De opleiders, met ervaring in oncologie, gebruiken een gevarieerde lesmethode met theoretische kaders die ook echt ingeoefend worden.

Dankzij het Kankerplan kunnen we deze opleiding gratis aanbieden.

Voor wie: verpleegkundigen en paramedici (kinesisten, diëtisten, sociaal werkers, moreel consulenten, pastoraal werkers, ...) werkzaam in oncologie, die een brede opleiding rond communicatie met de oncologische patiënt willen volgen.

Prijs: 
0
Andere opleidingsdagen: 
13/10/2021 - 09:30
27/10/2021 - 09:30
10/11/2021 - 09:30
24/11/2021 - 09:30
Betalingsinformatie: 

Deze opleiding is gratis dankzij het Kankerplan.

Sprekers: 
Sarah Hauspie
Psycholoog
Sarah Hauspie is sinds haar afstuderen als klinisch psycholoog (KUL, 2002) werkzaam in palliatieve zorg en oncologie. Zij volgde de opleiding Onco-Psychologie (CHi, 2012) en Partnerrelatie-, Gezins- en Systeempsychotherapie (UGent, 2021). Sinds 2009 werkt zij in AZ Maria Middelares op de afdeling oncologie, onco-revalidatie en is zij lid van het palliatief support team. Zij geeft regelmatig workshops en infosessies voor lotgenotengroepen rond thema's als 'Omgaan met angst voor herval', 'Je ziet er toch goed uit? Hoe reageren op reacties uit je omgeving' en 'Verdriet en verlies bij diagnose kanker'. Daarnaast verzorgt zij vormingen voor professionals in oncologie en palliatieve zorg.
Lize Vandamme
Psycholoog
Lize Vandamme is in 2016 afgestudeerd als klinisch psychologe aan Universiteit Gent. Ze volgde de opleiding Onco-Psychologie (CHi, 2018), een basisopleiding in hypnose (VHYP, 2019) en is cognitief gedragstherapeut in opleiding (UGent, 2019-2023). Sinds 2017 is ze aan de slag in AZ Maria Middelares op de dienst oncologie en chronische rugpijn. Ze werkt ook als psychologe in groepspraktijk Nivovi te Zwijnaarde, waar zij vooral cliënten met angst- en stemmingsklachten begeleidt.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!