U bent hier

CHi-opleiding: Communiceren in oncologie - Brugge (5-daagse)

Datum: 
15/09/2020 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Assistent in de psychologie, Diëtist, Ergotherapeut, Kinesist, Pastoraal werker, Schoonheidsspecialist, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

Deze opleiding is VOLZET. Indien u graag op de wachtlijst terecht komt, mag u een mailtje sturen naar: veronique.gerits [at] cedric-heleinstituut.be

Het Cédric Hèle instituut vzw (CHi) wordt sinds 2010 door de overheid aangesteld om jaarlijks te voorzien in een opleiding communicatie van 150 professionelen werkzaam in de oncologische zorgprogramma's. Er werd een inhoudelijk sterke en praktijkgerichte opleiding voor hulpverleners in de oncologie ontwikkeld. Deze biedt:

 •  praktische en bruikbare handvaten in communicatie
 •  waardevolle interacties met onco-collega's uit verschillende disciplines
 •  een gevarieerde lesmethode: theoretische kaders rond communicatie die daadwerkelijk ingeoefend worden
 •  zicht op valkuilen in communicatie
 •  ruimte tot zelfreflectie
 •  aandacht voor zelfzorg
 •  deskundige lesgevers met klinische ervaring in oncologie

Voor wie: verpleegkundigen en paramedici werkzaam in oncologie, die een brede opleidingsreeks rond communicatie met de oncologische patiënt willen volgen.

Prijs: 
0
Programma: 
Wat komt aan bod:
 
theorie en praktische toepassingen rond:
 
 • ziektebeleving van de patiënt
 • coping van de patiënt
 • interactie/communicatie tussen patiënt en zorgverlener
 • casuïstiek en rollenspelen
 • zelfzorg
Andere opleidingsdagen: 
06/10/2020 - 09:30
27/10/2020 - 09:30
17/11/2020 - 09:30
08/12/2020 - 09:30
Betalingsinformatie: 

Deze opleiding wordt gratis aangeboden dankzij het Kankerplan.

Sprekers: 
Vanessa Gryspeerdt
Psycholoog
Vanessa Gryspeerdt is licentiate klinische psychologie en schoolde zich bij als onco-psycholoog en rouwtherapeut. Ze rondde eveneens de permanente vorming parterrelatie-, gezins- en systeempsychotherapie succesvol af. Vanaf 2005 - 2015 was ze onder andere werkzaam als psychologe in de borstkliniek en het oncologisch en palliatief team van AZ St Lucas Brugge. Momenteel werkt ze vanuit haar zelfstandige praktijk in Ruddervoorde.
Hilde Clement
Sociaal werker
Hilde Clement heeft 12 jaar ervaring als leidinggevende bij Familiezorg Oost-Vlaanderen. Sinds 1992 is ze lector en stagebegeleider aan de Arteveldehogeschool Gent - Departement Sociaal Werk. In samenwerking met het Netwerk Palliatieve Zorg Gent-Eeklo heeft ze de eenjarige opleiding 'Referentiepersoon palliatieve zorg binnen RVT - Hoe een cultuurverandering bewerkstelligen?' uitgewerkt en geeft ze diverse vormingen op maat. Ze maakt deel uit van de werkgroep 'maatschappelijk werk en palliatieve zorg' binnen de Federatie Palliatieve zorg Vlaanderen en is coauteur van het boek 'Als sterven tot het leven behoort'. Ze is zelfstandig psychotherapeute en trainer-facilitator.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!