U bent hier

CHi-opleiding: communiceren in oncologie - Antwerpen (5-daagse)

Datum: 
18/09/2024 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Assistent in de psychologie, Diëtist, Ergotherapeut, Kinesist, Pastoraal werker, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

In de zorg voor patiënten met kanker is het niet altijd eenvoudig om te weten hoe je best omgaat met patiënten die slecht nieuws kregen, hoe je reageert op vragen van de familie, hoe je rekening houdt met de wensen van je patiënt en hoe je tegelijkertijd aandacht hebt voor wat dit allemaal met jou doet.

In deze opleiding krijg je praktische en bruikbare handvatten in communicatie, kom je in contact met andere zorgverleners uit verschillende disciplines, krijg je zicht op valkuilen, is er ruimte voor zelfreflectie en aandacht voor zelfzorg.

De opleiders, met ervaring in oncologie, gebruiken een gevarieerde lesmethode met theoretische kaders die ook echt ingeoefend worden.

Dankzij het Kankerplan kunnen we deze opleiding gratis aanbieden.

Voor wie: verpleegkundigen en paramedici (kinesisten, diëtisten, sociaal werkers, moreel consulenten, pastoraal werkers, ...) werkzaam in oncologie, die een brede opleiding rond communicatie met de oncologische patiënt willen volgen.

Prijs: 
0
Andere opleidingsdagen: 
02/10/2024 - 09:30
16/10/2024 - 09:30
06/11/2024 - 09:30
04/12/2024 - 09:30
Betalingsinformatie: 

Deze opleiding is gratis dankzij de steun van het kankerplan.

Sprekers: 
Jasmine Andries
Jasmine is klinisch psycholoog en werkt sinds 2002 in ZNA Hoge Beuken. Ze maakt deel uit van het Support Team en werkt met geriatrische en palliatieve patiënten en hun familie. Daarnaast begeleidt ze cliënten in haar privépraktijk in Hoboken. Communiceren in de oncologie en palliatieve zorg is onontbeerlijk, maar geen evidentie. Graag wil ze samen met jullie op weg gaan om via een goede theoretische basis, maar ook via oefeningen, tips en trics te komen tot een vlotte communicatie.
Titia Dergent
Titia is klinisch psycholoog en heeft 21 jaar gewerkt in het psychosociaal support team in ZNA Middelheim te Antwerpen. Ze werkte met oncologische en palliatieve patiënten gedurende verschillende fases van hun ziekte proces. Sinds 2023 is ze een andere uitdaging aangegaan in een psychiatrische setting en nu begeleidt ze vooral de zorgverleners. Werken rond communicatie staat dus nog steeds centraal in haar werk en deze ervaring wil ze graag met anderen delen.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!