U bent hier

CHi-opleiding: communiceren in oncologie - Antwerpen (5-daagse)

Datum: 
20/01/2022 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Assistent in de psychologie, Diëtist, Kinesist, Pastoraal werker, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

VOLZET - Je mag je nog inschrijven, en komt zo automatisch op de wachtlijst. We nemen dan contact op als er plaats vrijkomt.

In de zorg voor patiënten met kanker is het niet altijd eenvoudig om te weten hoe je best omgaat met patiënten die slecht nieuws kregen, hoe je reageert op vragen van de familie, hoe je moeilijke thema's aanbrengt, hoe je rekening houdt met de wensen van je patiënt en hoe je tegelijkertijd aandacht hebt voor wat dit allemaal met jou doet.

In deze opleiding krijg je praktische en bruikbare handvatten in communicatie, kom je in contact met andere zorgverleners uit verschillende disciplines, krijg je zicht op valkuilen, is er ruimte voor zelfreflectie en aandacht voor zelfzorg.

De opleiders, met ervaring in oncologie, gebruiken een gevarieerde lesmethode met theoretische kaders die ook echt ingeoefend worden.

Dankzij het Kankerplan kunnen we deze opleiding gratis aanbieden.

Voor wie: verpleegkundigen en paramedici (kinesisten, diëtisten, sociaal werkers, moreel consulenten, pastoraal werkers, ...) werkzaam in oncologie, die een brede opleiding rond communicatie met de oncologische patiënt willen volgen.

Prijs: 
0
Andere opleidingsdagen: 
10/02/2022 - 09:30
17/02/2022 - 09:30
10/03/2022 - 09:30
31/03/2022 - 09:30
Betalingsinformatie: 

Gratis dankzij het Kankerplan

Sprekers: 
Jasmine Andries
Lic in de klinische psychologie, optie volwassenen (UGent) (1995-2000) - Opleiding psycho-oncologie (2005-2006) - Verschillende opleidingen, studiedagen en workshops gevolgd rond oncologie, palliatieve zorg, rouwzorg, communicatie in de oncologie, wetgeving rond euthanasie en palliatieve sedatie - Werkzaam binnen ZNA Hoge Beuken sinds 2002 als psycholoog van het palliatief support team (halftijds), daarnaast ook werkzaam op de geriatrie, neurologie en revalidatie afdelingen voor het begeleiden van patiënten en familie (rouw, angst, depressie, alcoholverslaving, dementie) - Geven van opleidingen binnen het CHi sinds 2008: communicatie in de oncologie en palliatieve zorg voor verpleegkundige, begeleiden van beginnende psychologen in het werkveld, supervisie, onderdeel communicatie in de PAV
Titia Dergent
Ik ben sinds 2002 als psycholoog werkzaam in het psychosociaal support team van ZNA Middelheim te Antwerpen. Mijn voornaamste taken zijn de begeleiding van oncologische en palliatieve patiënten en hun naasten, oncologische revalidatie en rouwzorg. Ik word geregeld gevraagd mijn klinische ervaring te delen met anderen en opleiding te geven voor studenten, verpleegkundigen, vrijwilligers, psychologen, …
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!