U bent hier

CHi-opleiding: Communiceren met mensen met kanker voor (thuis)verpleegkundigen

Datum: 
17/10/2024 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen

Jij, als (thuis)verpleegkundige, bent een onmisbare schakel in de zorg voor mensen met kanker. Je wordt niet alleen geconfronteerd met medische en fysieke noden, maar ook met emotionele, sociale en relationele moeilijkheden waarmee veel mensen met kanker en hun naasten worstelen tijdens het ziekteproces. Het is niet altijd eenvoudig om te weten hoe je best omgaat met mensen die slecht nieuws kregen, hoe je reageert op vragen van de familie, hoe je rekening houdt met de wensen van je patiënt en hoe je tegelijkertijd aandacht hebt voor wat dit allemaal met jou doet.

In deze opleiding krijg je praktische en bruikbare handvatten in communicatie, krijg je zicht op valkuilen, is er ruimte voor (transmurale) uitwisseling, zelfreflectie en aandacht voor zelfzorg.

De docent heeft ruime ervaring in oncologie en gebruikt een gevarieerde lesmethode met theoretische kaders en training van vaardigheden.

Voor wie: (Thuis)verpleegkundigen die een brede opleiding rond communicatie met de oncologische patiënt willen volgen.

Prijs: 
60
Andere opleidingsdagen: 
07/11/2024 - 09:30 tot 16:30
Betalingsinformatie: 

Een broodjeslunch is inbegrepen.

Gelieve na bevestiging van je inschrijving het inschrijvingsbedrag van 60 euro over te schrijven op de CHi-rekening: BE52 7785 9743 7809, met vermelding van jouw naam + opleiding communiceren voor (thuis)verpleegkundigen.

Sprekers: 
Vicky Van de Velde
Psycholoog
Ik ben afgestudeerd in 2008 aan de UGent als klinisch psycholoog. Sindsdien heb ik altijd gewerkt in oncologie, palliatieve zorg, levenseinde en rouw. Ik volgde de opleiding Onco-psychologie (Chi 2010) en andere voor het werkgebied relevante opleidingen, workshops en intervisies. Ik werkte de afgelopen 16 jaar in verschillende settings: het palliatief support team van het UZ Brussel, in de palliatieve thuiszorg Omega en voor het Forum Palliatieve Zorg. Van daaruit begeleidde ik patiënten en hun families, maar ook zorgverleners en organisaties. In 2023 maakte ik de overstap naar het ondernemerschap. Naast een passie voor psychologie heb ik ook een passie voor koffie. De combinatie van mijn mobiele koffiebar met werk als psycholoog. Zeg nu zelf koffie en psychologie zijn toch de ideale combinatie! Ik startte Good Mourning – Werk maken van rouw op het werk. Met Good Mourning bied ik ondersteuning aan bedrijven in het omgaan met rouw op het werk. Daarnaast vind ik het heel fijn om als freelance psycholoog samen te werken met verschillende partners o.a. met het Cedric Hèle Instituut en The Human Link.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!