CHi-opleiding: Communiceren in kinderoncologie
EVALUATIE DAG 4 en ALGEMENE EVALUATIE
In de zorg voor kinderen met kanker kom je in contact met zowel kinderen als hun ouders. Hoe communiceer je op maat van het kind? Hoe ga je om met moeilijke situaties? Hoe kan je de ouders ondersteunen? Hoe werk je samen als team? En hoe heb je tegelijkertijd aandacht voor wat dit allemaal met jou doet?
In deze opleiding krijg je praktische en bruikbare handvatten in de communicatie met kinderen en hun ouders, krijg je zicht op mogelijke valkuilen, is er ruimte voor zelfreflectie en aandacht voor zelfzorg.
De opleiders, met ervaring op kinderoncologie, gebruiken een gevarieerde lesmethode met theoretische kaders die ook echt ingeoefend worden.
Dankzij het Kankerplan kunnen we deze opleiding gratis aanbieden.
Voor wie: verpleegkundigen en paramedici (kinesisten, diëtisten, sociaal werkers, pedagogisch medewerkers, ergotherapeuten, ...) werkzaam op één van de kinderoncologische centra, die een opleiding rond communicatie willen volgen.
We beperken in eerste instantie de inschrijvingen tot 4 medewerkers per kinderoncologisch centrum. Er wordt een wachtlijst aangelegd wanneer er meerdere kandidaten zijn.
Dag 1 - 11/03/22: Communiceren met kinderen (Karen Vandenabeele en Laura Claeys, UZ Leuven)
Dag 2 - 06/05/22: Communiceren met ouders (Veerle Cosyns en Karolien Lambrecht, UZ Brussel)
Dag 3 - 14/10/22: Interactie ouder en kind (Veerle Cosyns, UZ Brussel en Nina Severijns, UZ Leuven)
Dag 4 - 13/01/23: Samenwerking en zelfzorg (Toke Michielsen, UZA) - Palliatieve zorg bij kinderen (Koester, UZ Gent)
Deze opleiding is gratis in kader van het Kankerplan.