U bent hier

CHi-opleiding: angst bij en na kanker

Datum: 
03/10/2024 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Psycholoog

Angst voor progressie van ziekte en angst voor terugkeer van kanker komt veel voor, ook bij een goede prognose.

Deze opleiding richt zich tot psychologen werkzaam met patiënten met kanker.

Gezondheidsangst is normaal, maar bij 1 op de 3 kankerpatiënten ontstaan forse angstklachten die erg beperkend kunnen zijn. Hoe ga je om met deze angstklachten en waarin verschilt dit van andere angststoornissen?

In deze workshop leer je een 5-stappen programma dat je kan helpen om vorm te geven aan het behandelproces met je cliënten. Dit programma is gebaseerd op acceptatiegerichte, cognitieve gedragstherapie.

Er is aandacht voor zowel de theoretische, wetenschappelijke achtergrond als de praktische toepasbaarheid.  We zullen uitwisselen, onderzoeken en oefenen. Er is ruimte om een casus in te brengen en na afloop heb je concrete tools die je direct kunt toepassen.

Angst voor recidive komt veel voor, maar je kunt er wel iets aan doen.  

Prijs: 
30
Betalingsinformatie: 

Gelieve na bevestiging van je inschrijving het inschrijvingsbedrag van 30 euro over te schrijven op de CHi-rekening: BE52 7785 9743 7809, met vermelding van "jouw naam + opleiding angst najaar".

Sprekers: 
Coen Völker
Coen Völker is GZ-psycholoog, docent en schrijver van de boeken Angst na Kanker (Verhulst & Völker, 2018) en Fear of Cancer. A 5-step program to live with uncertainty and fear of recurrence (Völker, 2021). Hij heeft een eigen supervisiepraktijk en is werkzaam bij het Helen Dowling Instituut en het Radboud centrum voor Mindfulness in Nederland.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!