U bent hier

Betekenisvolle activiteiten voor personen met kanker: op maat en thuis geleverd

Datum: 
02/06/2022 - 12:30 tot 13:30
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Coach, Coördinator, Diëtist, Docent, Ergotherapeut, Kinesist, Oncologisch voetverzorger, Psycholoog, Schoonheidsspecialist, Seksuoloog, Sociaal werker, Student, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende/Zorgkundige, Vrijwilliger

Activiteiten zoals boodschappen doen, hobby’s uitvoeren en afspreken met familie en vrienden zijn een alledaags gegeven. Sommige activiteiten, ongeacht hun noodzaak of nut, kunnen ook écht betekenisvol zijn. Ze hebben een positieve invloed op de fysieke en geestelijke gezondheid, spelen een belangrijke rol bij de ervaren levenskwaliteit en dragen bij tot levenszin. Wanneer personen een diagnose van kanker krijgen, blijkt het – naast de vele andere uitdagingen waarvoor deze personen komen te staan – niet evident om dagelijkse activiteiten te kunnen blijven uitvoeren. Veelal zoeken personen zelf naar mogelijkheden om betekenisvolle activiteiten te kunnen blijven uitvoeren, maar velen missen daarbij de juiste ondersteuning en begeleiding.

Deze webinar staat stil bij het belang van betekenisvolle activiteiten voor personen met kanker en wil zorgverleners inspireren om hen betekenisvolle activiteiten aan te bieden die aansluiten bij hun interesses en mogelijkheden, én in de vertrouwde thuisomgeving uitgevoerd kunnen worden.Hoe zorgverleners dit kunnen aanpakken, wordt geïllustreerd aan de hand van praktijkcases. Zorgverleners krijgen tips en tricks om de persoon met kanker en diens betekenisvolle activiteiten te leren kennen, los van de diagnose en de behandeling. Met deze nieuwe inzichten kan je na deze webinar zelf aan de slag gaan!

Prijs: 
0
Sprekers: 
Jolien Allart
Ergotherapeut
Hanne Bossuyt
Ergotherapeut
Elise Cornelis
Ergotherapeut
Organisator: 
Arteveldehogeschool
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!