U bent hier

25e NVPO-Congres

Datum: 
15/03/2019 - 09:00 tot 17:00
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Beleidsmedewerker, Coördinator, Diëtist, Docent, Ergotherapeut, Gezinswetenschapper, Kinesist, Oncologisch voetverzorger, Onderzoeker, Pastoraal werker, Psycholoog, Schoonheidsspecialist, Seksuoloog, Sociaal werker, Student, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende, Vrijwilliger, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

'Ik ga dood maar nu nog even niet: wat betekenen de medische ontwikkelingen voor de patiënt'.

Op vrijdag 15 maart 2019 vindt het 25ste NVPO-Congres plaats in Utrecht. Tijdens het NVPO congres worden bezoekers op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zorg, onderzoek en beleid binnen de psychosociale oncologie. Het congres is multidisciplinair en gericht op onder andere psychologen, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers, verpleegkundigen, (para)medici, onderzoekers en beleidsmakers. Dit jaar zal het congres in het thema staan van patiënten met ‘chronische’ kanker.

De scheidslijn tussen genezing en een doodvonnis is bij de ziekte kanker aan het vervagen. Er is een langzaam groeiende groep patiënten die niet meer kunnen genezen, maar die met de juiste behandeling soms nog jaren kunnen leven. Deze patiënten hebben uitzaaiingen, maar houden dankzij nieuwe medicijnen of herhaalde behandelingen de ziekte onder controle.

Ten tijde van het NVPO congres 2019 zal worden ingegaan op de omvang en de gevolgen voor deze groep patiënten. Wat zijn de gevolgen voor de patiënt en zijn of haar omgeving op sociaal, psychologisch en financieel gebied? Hoe ga je hier als zorgverlener mee om?

Zet 15 maart 2019 alvast in uw agenda!

Meer info volgt op de website

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!